Dolar

32,5837

Euro

34,8026

Altın

2.514,10

Bist

9.693,46

Ablukayı delecek Gazze'den önceki son durağında

İsrail ablukasını 'kadın gücüyle' delecek gemi, Gazze'den önceki son durağı İtalya'nın Messina kentiydi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-26 06:01:00

Ablukayı delecek Gazze'den önceki son durağında

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun kadınlardan oluşan 4. filosu, ablukayı delmek için Gazze'den önceki son durakları İtalya'nın Messina kentinde yolculuğa hazırlanıyor.

Türkiye, Kanada, Meksika, İspanya, Norveç, ABD ve Avustralya gibi dünyanın farklı ülkelerinden sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hareket eden Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun geçmiş girişimlerinde kendilerini engelleyen İsrail askerlerini bu kez ‘kadınların gücüyle' aşmak için yola çıkardığı kadın aktivistlerden oluşan Zaytouna gemisi, sayıları 30'a ulaşan eylemciyle Gazze öncesi son durağı olan Sicilya adasındaki Messina kentine önceki gün ulaştı.

Filo, bu kentten doğrudan Gazze'ye olacak uzun ve büyük yolculuk öncesi hazırlıklarını yoğun ve disiplinli şekilde yürütüyor. Grup içindeki deneyimli aktivistler, sık sık düzenledikleri toplantılarla yeni katılanlara seyahat sırasında karşılaşabilecekleri durumlara ilişkin bilgi veriyor. Yolculuğun üçüncü durağı Messina'daki aktivistler ve Messina Belediye Başkanı Renato Accorinti, ‘kadın gemisi' girişimine yönelik duygu ve düşüncelerini paylaştı.

‘FİLİSTİNLİ KADINLARIN MÜCADELESİ BATI MEDYASINDA YER ALMIYOR"

Gazze ve Filistin için duyarlılığıyla dikkati çeken, aslında ülkesi İsveç'te şarkıcı olan Ellen Huttu Hansson, son 2 yıldır kendi memleketinde yaşayan Filistinlilerin çabasını gördükten sonra bu soruna yakından ilgi duyduğunu belirterek, "Filistinli kadınların mücadelesi Batı medyasında çok yer almıyor. Buna karşı sesimizi yükseltmeliyiz ve onlar için mücadele etmeliyiz" dedi.

‘HERHANGİ BİR ŞEKİLDE DİRENMEYECEĞİZ'

İsrail askerlerinin botlarına müdahale etme riski bulunduğu hatırlatılarak bunun kendilerini endişelendirip endişelendirmediği yönündeki soru üzerine Hannson, "Bu açıkçası farkında olduğumuz bir konu. Kendimizi bu olası senaryoya hazırlıyoruz. Biz Gazze'ye ulaşacağımıza dair inancımızı güçlü şekilde koruyoruz. Biz başarılı olacağız. Orada çocuklarla, kadınlarla, Filistinlilerle buluşacağız. Filistinliler için adalet götürmek isteyen kadınlarız. Elimizde hiçbir şey yok. Biz barış hareketiyiz, şiddetten taraf değiliz. Herhangi bir şekilde direnmeyeceğiz" diye konuştu.

 

Haber Ara