Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

Abdullah Çakıroğlu 9 yıl 4 aya kadar hapis istemi

Hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için otobüste tekme atan Abdullah Ç. hakkında 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama', 'kasten yaralama' ve 'hakaret' suçlarından, 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 12:43:52

Abdullah Çakıroğlu 9 yıl 4 aya kadar hapis istemi

Ajansların haberine göre Çekmeköy'de, belediye otobüsünde bir hemşireyi darp ettiği iddiasıyla tutuklanan şüpheli Abdullah Ç. hakkında "inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan 6 sayfalık iddianamede, şüphelinin hemşire Ayşegül Terzi'yi yüzüne tekme atmak suretiyle yaraladığı anlatıldı. Terzi'nin basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte yaralandığı belirtilen iddianamede, olay gününe ait kamera görüntülerinin incelendiği, tanık ifadelerinin dinlenildiği ifade edildi.

İddianamede, şüphelinin bu şekilde "inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarını işlediği ifade edildi.

Şüpheli Abdullah Ç.'nin söz konusu suçlardan 2 yıl 7 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamenin, gönderildiği mahkemece kabul edilmesi halinde yargılanmaya başlanacak.

Serbest bırakıldıktan sonra yeniden gözaltına alınarak tutuklandı

Hemşire Ayşegül Terzi, 12 Eylül'de Alemdağ Polis Merkezi'ne giderek bir şüphelinin otobüste aniden yüzüne tekme attığını belirterek şikâyette bulunmuştu. Bu doğrultuda çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, otobüsün güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek tespit ettiği Abdullah Ç.'yi gözaltına almıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen ve savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılan şüpheli hakkında, savcılığın talimatıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu da işlediği gerekçesiyle yeniden gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Savcılığın talimatı doğrultusunda çalışma başlatan polis ekipleri, şüpheliyi Çekmeköy'deki evinde gözaltına almıştı.

Şüpheli Ç. çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklanmıştı.

Haber Ara