Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Abdülkadir Selvi: Davutoğlu veda mı ediyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünkü grup konuşmasının veda konuşması olup olmadığı sorgulanıyor...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-04 10:27:07

Abdülkadir Selvi: Davutoğlu veda mı ediyor?

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Ak Parti MKYK'sında yaşanan "yetki devri" sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk grup toplantısını dün gerçekleştirdi. Başbakan'ın konuşması "manifesto, veda ve kılıçların çekilmesi" şeklinde yorumlandı.

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, o grup konuşmasını ve genel havayı bugünkü köşesinde yazdı.

"Başbakan, bir gün önce konuşmasında nelerin yer alacağı konusunda talimatlarını vermişti. Hazırlanan metni gece gözden geçirdi. Düzeltmeler ve eklemeler yaptı. Sonra sabah metni tekrar gözden geçirip, düzeltmeleri bizzat kendisi yaptı. Son şeklini gördükten sonra grup toplantısına gelip, ünlü konuşmasını yaptı. Aslında konuşmaları için her hafta bu prosedür yaşanıyor. Bu haftaya özel olanı ise, Başbakan konuşmasının neredeyse tamamını bir konuya ayırdı. Ve Ak Parti genel başkanı seçildiği günden bu yana en kısa konuşmasını yaptı. Kürsüde yarım saat kaldı..."

"BURADA MISINIZ?"

"Başbakan'ın Meclis'e geliş saati yaklaştıkça karşılama heyetinde kimlerin yer alacağı konusu önem kazandı. Davutoğlu biraz gecikmeli olarak geldi. Yine kalabalık bir heyet tarafından karşılandı. Başbakan'ı karşılayanlar arasında Mehmet Şimşek ve Lütfü Elvan ile İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ı, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ı gördüm. Başbakan bizim bulunduğumuz bölümden geçerken "Tam kadro burada mısınız?" diye seslendi."

"YILDIRIM ve ALBAYRAK YOKTUR"

"Basın locasında kameramanlar Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji Bakanı BErat Albayrak'ın görüntülerini çekmeye çalışıyorlardı. Ama bulamadılar. Milletvekilleri ise MKYK'da yaşananların etkisi altındaydı...."

KONUŞMANIN ŞİFRELERİ

Salondaki genel havayı aktardıktan sonra Başbakan'ın açıklamalarını değerlendiren Selvi şunları yazdı:

"Bu bir kılıç çekme konuşması değildi. Bu bir teslimiyet konuşması değildi. Davutoğlu bir duruş gösterdi."

DAVUTOĞLU VEDA MI EDECEK?

Dün Ak Parti grubundan sonra MYK toplantısı yapılmıştı. Selvi burada geçen bir konuşmayı aktardı:

Başbakan'a "Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı. Öyle bir şey var mı?" diye soruldu. Başbakan aynen şu karşılığı verdi: "Ben henüz kararımı vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum. Bu gece Miraç Kandili, tefekkür edeceğiz. Tezekkür edeceğiz. Muhasebemizi yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanı'nın hukuku, benim hukukumdur. Onun ailesi benim ailemdir. Görevimizi şimdiye kadar yaptık, yine de yaparız. Ama Türkiye'ye ve Ak Parti'ye zarar verecek bir hareketin içinde olamayız."

"İSTİFA BEKLENMİYOR AMA..."

Toplantıdan sonra konuştuğu bir kişinin Başbakan'ın sözlerini "Sayın Başbakan ucu açık bir şekilde konuştu" şeklinde tanımladığını aktaran Selvi, bir istifa beklenmediğini lakin bugünkü Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin kritik olduğunu yazdı.

Selvi "Erdoğan ve Davutoğlu ilişkisinde dört kırılma noktasından söz ediliyor" diyerek 4 noktayı şu şekilde aktardı:

1- 7 Haziran seçimleri öncesinde milletvekili listeleri konusunda yaşanan kırgınlık.
2- 12 Eylül kongre öncesinde MKYK listesine öfkeli bir şekilde müdahale.
3- Bakanlar Kurulu listesinde yaşanan gerilim.
4- MKYK'da yetki devri.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara