Dolar

32,5886

Euro

34,7701

Altın

2.506,65

Bist

9.693,46

'ABD'ye sunulacak Gülen dosyasına ifadeler de giriyor'

Çavuşoğlu, Gülen'in iadesinin ele alınacağı ABD ziyareti için 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgisini gösteren belgelerin hazırlandığını, bu belgelerin içinde bağlantıyı ortaya koyan tüm ifadelerin kullanılacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 14:20:36

'ABD'ye sunulacak Gülen dosyasına ifadeler de giriyor'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda yaptığı bilgilendirme toplantısında bazı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

19 Temmuz'da ABD'ye gönderilen Fethullah Gülen ile ilgili belgelerin geçici tutuklama talebi için gönderildiğini söyleyen Dışişleri Bakanı, bu belgelerin daha önce açılan dört davanın gerekçelerini kapsadığı bilgisini verdi.

Gülen'in 15 Temmuz darbe girişimiyle bağlantısını gösteren belgeler ise henüz Adalet Bakanlığı'nca hazırlanıyor. Bu yeni belgeleri, Dışişleri ve Adalet Bakanları ABD ziyaretinde yetkililere iletecek:

“Daha önceki belgeler geçici tutuklama talebimizin belgeleri. Dört tane değişik davanın gerekçesini ilettik. Darbe girişimiyle ilgili dosya hazırlanıyor. Deliller, itiraflar... Tüm ifadelerin alınmasından sonra, yeni bir dosya hazırlanacak. Bu dosyayı muhataplarımıza ileteceğiz. Adalet Bakanlığı dosyayı hazırladıktan sonra [ABD'ye] böyle bir ziyarette bulunabiliriz. Adalet Bakanı ile ‘gittik bu şahsı getireceğiz' diye beklenti içine girildi ama bu şekilde olmayacak tabii. Bu bir süreçtir, bu sürecin en kısa sürede tamamlanmasını istiyoruz. Üçüncü ülkelere kaçma ihtimali de var. ABD'nin tedbir almasını istedik, bir an evvel Türkiye'ye, aramızdaki anlaşmalar çerçevesinde iade edilmesi gerekiyor.”

 

Haber Ara