Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Davis:

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Davis:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 00:14:57

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Davis:
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, Musul operasyonu yaklaşırken terör örgütü DAEŞ'in Irak'taki Amerikan askerlerini hedef alan daha fazla kimyasal saldırı düzenleyebileceğini belirtti.

Davis, Pentagon'daki günlük basın toplantısında, terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında son gelişmeleri değerlendirdi.

Musul'un geri alınması için düzenlenecek operasyonla ilgili hazırlıklar sürerken, söz konusu terör örgütü mensuplarının ABD ve Irak askerlerini hedef alan olası saldırılarına dikkati çeken Davis, "Musul operasyonu yaklaşırken DAEŞ, daha fazla kimyasal saldırı düzenleyebilir." ifadesini kullandı.

Terör örgütü DAEŞ'in, özellikle hardal gazı gibi kimyasal saldırı unsurlarını kullandığına işaret eden Davis, söz konusu terör örgütünün daha önce farklı yerlerde de kimyasal saldırılar düzenlediğini, bunun, "örgütün artık çıkmaza girdiğini gösterdiğini" vurguladı.

Geçen hafta ABD ve Irak askerlerinin ortak kullandığı Irak'ın Musul kentindeki El-Kayyara Askeri Hava Üssü'ne DAEŞ ilk kez hardal gazıyla saldırı düzenlemişti. ABD askerlerinden yaralanan olmazken, saldırının "zayıf" ve "etkisiz" olduğunu bildiren yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Haber Ara