Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

ABD Savunma Bakanı Carter İtalya'da

ABD Savunma Bakanı Carter İtalya'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 23:08:08

ABD Savunma Bakanı Carter İtalya'da
" ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, temasları kapsamında geldiği İtalya'da Sigonella Üssü'nü ziyaret etti.

İspanya, İtalya, Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları toplantısı ve İngiltere'yi kapsayan Avrupa turuna çıkan ABD Savunma Bakanı Carter, ziyaretinin ikinci durağı İtalya seyahatine, Sicilya adasındaki İtalyan Hava Kuvvetleri 41. Ana Jet Üssü ile ABD Donanması Hava İstasyonu'na birlikte ev sahipliği yapan Sigonella'dan başladı.

İspanya ziyaretini tamamladıktan sonra Sigonella Üssü'ne akşamüstü saalerinde varan Carter'ı, İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti, askeri törenle karşıladı.

İki bakanın Sigonella'daki temaslarına dair İtalya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bakanların batı Akdeniz'de icra edilen "EunavfrorMed" ve "Mare Sicuro" operasyonları hakkında bilgi aldığı ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, konuk bakan Carter'ın, İtalya'nın göçmen konusundaki çalışmaları ve Akdeniz'in güvenliğine yönelik yürüttüğü çalışmaları takdirle karşıladığı belirtildi.

Açıklamada, ABD'li ve İtalyan bakanların yarın başkent Roma'da yapacakları ikili görüşmede, terörle mücadele, terör örgütü DAEŞ'e karşı kurulan koalisyon ve Libya'daki son durumu ele alacakları kaydedildi.

Temasları kapsamında yarın İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından da kabul edilecek olan Carter'ın yarın İtalyan mevkidaşıyla baş başa görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

Carter'ın İtalya'daki temaslarının ardından 8 Ekim Perşembe günü Brüksel'de yapılacak NATO Savunma Bakanları toplantısı için bu kente geçmesi bekleniyor.

- İtalyan gazetesinin iddiası

Bu arada, İtalya'nın önde gelen gazetelerinden Corriere della Sera'da bugün çıkan habere göre, terör örgütü DAEŞ'e yönelik koalisyona 4 Tornado tipi avcı uçağı ve KC 767 tipi tanker uçağıyla gözlem faaliyetlerine destek veren İtalya'nın, Irak'ta DAEŞ'i bombalamaya da aktif olarak katılacağı ileri sürüldü.

Gazetenin ülkede yankı uyandıran haberinde, İtalyan devlet erkanının ülkeyi ziyarete gelen ABD Savunma Bakanı Carter'a bu haberle hoş bir karşılama yapma niyetinde olduğu ifade edildi.

Corriere della Sera'nın haberine yönelik sosyal paylaşım sitesindeki hesabından bir açıklama yapan İtalya Savunma Bakanlığı, söz konusu iddianın "Mütteffiklerle birlikte değerlendirilecek bir teori" olduğunu belirtti. Bakanlığın iletisinde, bu yönde bir karar için parlamentonun onayının gerektiği anımsatılarak, henüz böyle bir alınmış karar olmadığına dikkat çekildi.

Haber Ara