Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD Savunma Bakanı Carter, Fransız mevkidaşı ile görüştü

ABD Savunma Bakanı Carter, Fransız mevkidaşı ile görüştü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 20:45:30

ABD Savunma Bakanı Carter, Fransız mevkidaşı ile görüştü
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, hafta sonunda koalisyon güçlerinin Suriye'de DAEŞ'e karşı yaptıkları hava saldırılarını yoğunlaştırmalarının, "Kürt güçlerinin karada verdikleri başarılı mücadelenin bir sonucu" olduğunu söyledi.

ABD Savunma Bakanı Carter, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın Pentagon'a yaptığı ziyaret sonrası, Fransız mevkidaşı ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Carter, "Son birkaç gündür Suriye'de daha fazla hava saldırısı düzenledik. Orada etkili hava saldırıları yapmış olmamızın sebebi, Kürt güçlerinin karada yaptıkları başarılı işlerdir, bu da bizim onları taktiksel olarak desteklemize yardımcı oluyor" dedi.

Pazar günü, DAEŞ örgütüne karşı yapılan hava saldırılarında, Rakka'ya toplam 18 saldırı düzenlenmişti. Bu saldırılar sonucunda, terör örgütüne ait bazı araçlar tahrip edilirken, 16 adet de köprü hedef alınmıştı.

DAEŞ üzerine konuşan Fransız Savunma Bakanı, "DAEŞ artık sadece bir terör örgütü değildir, aynı zamanda bir terör ordusu haline gelmiştir. Klasik bir askeri anlayışın yanı sıra, şehir bölgelerinde yapmış oldukları terörist eylemlerle hem terör örgütlüğü hem de terör ordusu özellikleri göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasında bir soru üzerine meseleye değinen Le Drian, "Yunanistan referandumunun sonucu Batı karşıtlığı anlamına kesinle gelmez" değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan'ın kendilerine sunulan finansal teklifi reddettiğini belirten Le Drian, "Fakat referandumdan çıkan sonuç Avrupa'nın dışına çıkmak anlamına gelmez, müzakereler devam edecektir" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz Cuamrtesi günü kutlanan ABD'nin bağımsızlığının 239. yıl dönümü için New York'a gelen Fransız Savunma Bakanı, bu ziyaret sırasında, 2. Dünya Savaşı'nda çarpışmış 23 ABD askerine, Fransa'nın en kıdemli ödüllerinden biri olan "lejyon onuru" ödülü vermişti.

Haber Ara