Dolar

32,4165

Euro

34,4540

Altın

2.488,75

Bist

9.679,80

ABD: Rusya sivilleri bombalamayı bırakmalı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ile Esed rejiminin, Suriye'deki sivilleri bombalamayı durdurması gerektiğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 10:25:58

ABD: Rusya sivilleri bombalamayı bırakmalı
Kerry, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile Dışişleri Bakanlığında düzenlediği ortak basın toplantısında Suriye ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.
 
Kerry, aralık ayında Suriye'ye acil insani yardım ulaştırılması konusunda BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) alınan karara atıf yaparak, ''Şu anda ne Rusya, ne Esed, ne de Esed'in destekçileri BMGK'nın 2254 sayılı kararına uygun hareket etmiyorlar ki Rusya bu karar için konseyde oy kullanmıştı'' dedi.
 
Aynı kararda, sivilleri hedef alan havadan ve ağır silahlarla yapılan bombardımanların da durdurulması gerektiğinin açık bir şekilde yer aldığını belirten Kerry, Rusya'nın oy kullandığı bu karara uygun hareket etmediğini vurguladı.
 
''KÖR BOMBA KULLANIYORLAR''
 
Kerry, "Şu açık ki Rusya, benim 'öylesine, her yere bırakılan kör bomba' diye nitelediğim bombaları kullanıyor. Bunlar hedefi belli bombalar değil ve sonuçta çok sayıda kadın ve çocuğun da aralarında yer aldığı siviller hayatlarını kaybediyorlar" şeklinde konuştu. 
 
''DÖNÜP YARALILARI KURTARANLARI ÖLDÜRÜYORLAR''
 
Hastanelerin ve sivillerin konakladığı yerlerin vurulduğunu dile getiren Kerry, ''Bazı durumlarda bir yer bombalandıktan sonra işçiler yaralıları kurtarmak için olay yerine geldiğinde uçaklar geri dönüp yaralıları kurtaranları da öldürüyorlar. Bu son bulmalı'' ifadelerini kullandı.
 
Kimsenin bu durumu yeterince sorgulamadığını kaydeden Kerry, bu durumun ''masadan uzak durarak veya meseleye dahil olmayarak'' çözülemeyeceğini belirtti.

Haber Ara