Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD: Rusya'nın işgalini tanımayacağız

ABD Başkanı Obama'nın Rusya ve Orta Asya'dan sorumlu özel asistanı Wallander: 'Moskova, Minsk anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerine tamamen uyana kadar yaptırımlar devam edecek' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 23:45:38

ABD: Rusya'nın işgalini tanımayacağız

Wallander, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen "AGİT Yıllık Güvenlik Gözden Geçirme Konferansı"nda yaptığı konuşmada, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki saldırganlığını sürdürdüğünü ve Kırım'ı işgal girişiminin devam ettiğini söyledi.

Rusya'nın, Ukrayna'nın doğsundaki çatışmaları "iç sorun" olarak yansıtmaya çalıştığını belirten Wallander, Rusya'nın Donbas'taki ayrılıkçılara personel ve silah yardımı yapmaya devam ettiğini aktardı.

Wallander, AGİT gözlemcilerinin, Rusya'nın ayrılıkçılara elektronik savaş malzemeleri, roket atarlar ve füzeler verdiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Ukrayna'daki krizin barışçıl yollardan çözümü çabalarını desteklediklerini kaydeden Wallander, "Moskova, Minsk anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerine tamamen uyana kadar yaptırımlar devam edecek. Sonuç olarak Rusya'nın Kırım'ı işgal girişimini tanımayacağız ve Kırım ile ilgili yaptırımlarda, Ukrayna'nın bütün toprakları iade edilene kadar devam edecek.İ" ifadelerini kullandı.

Haber Ara