Dolar

32,3683

Euro

34,9705

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

ABD, Rusya ile yapılan Suriye anlaşmasını durdurabilir

ABD ile Rusya arasında yapılan Suriye anlaşması ile ilgili ABD tarafından açıklama geldi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 23:34:18

ABD, Rusya ile yapılan Suriye anlaşmasını durdurabilir

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın Halep'teki saldırıları durdurmak için gerekli adımları acilen atmaması ve çatışmaların durdurulması anlaşmasını yenilememesi durumunda Moskova ile Suriye kapsamındaki ikili anlaşmaları durdurmak için hazırlıklar yaptıklarını açıkladı.

AA'nın haberine göre; ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'ye atfen yapılan yazılı açıklamada Bakan Kerry'nin, Rus mevkidaşı ile Suriye'deki son durumu ele aldığı bildirildi.

Kerry, Lavrov'a, Halep'te Rusya ile Suriye rejiminin hastenelere, su şebekelerine ve diğer sivil altyapı ünitelerine saldırılarını sürdürmesiyle daha da kötüleşen durumla ilgili derin endişelerini dile getirdi.

Açıklamada, "Bakan, ABD ile müttefiklerinin, sivillerin yaşam alanlarına atılan sığınak delici ve yakıcı bombalar da dahil mevcut durumdan Rusya'yı sorumlu tuttuğunu açık şekilde dile getirdi." ifadelerine yer verildi.

Halep'teki saldırıların durması ve insani yardımların geçişine izin verilmesi noktasında sorumluluğun Rusya'nın omuzlarında olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bakan Kerry, Rusya'nın Halep'teki saldırıları durdurmak için gerekli adımları acilen atmaması ve çatışmaların durdurulması anlaşmasını yenilememesi durumunda ABD'nin, Suriye kapsamında Rusya ile ikili anlaşmalarını durdurmak için hazırlıklar yaptığını Bakan Lavrov'a iletti."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara