Dolar

32,4989

Euro

34,9316

Altın

2.431,50

Bist

9.716,77

ABD Peşmerge güçlerine desteğini sürdürecek

IKBY Başkanı Barzani, ABD Başkanı Obama’nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi McGurk'ü Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul etti. McGurk, Obama'nın ABD ordusunun savaş cephesinde terörle mücadele eden Peşmerge güçlerine yardım ve desteklerinin devam edeceğini vurguladığı aktarıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-22 16:30:28

ABD Peşmerge güçlerine desteğini sürdürecek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ile Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda bir araya geldi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların kısa bir süre önce başlatılan "Musul'u kurtarma operasyonu, cephelerdeki son durum ve Erbil-Bağdat arasındaki ilişkileri ele aldıkları" ifade edildi.

Açıklamada McGurk'un IKBY'nin ABD için stratejik önemine değindiği, IŞİD ile mücadele çerçevesinde Barzani'ye savaş cephesindeki komutanların aldığı inisiyatif ile Peşmerge güçlerinin göstermiş olduğu fedakarlıktan dolayı ülkesinin teşekkürlerini ilettiği kaydedildi.

McGurk, Obama'nın ABD ordusunun savaş cephesinde terörle mücadele eden Peşmerge güçlerine yardım ve desteklerinin devam edeceğini vurguladığı aktarıldı.

Görüşmenin bir diğer bölümünde bölgenin siyasi durumu ve son gelişmelerin masaya yatırıldığı ifade edildi.

Haber Ara