Dolar

32,4904

Euro

34,5563

Altın

2.495,71

Bist

9.548,09

ABD'nin DAEŞ ile savaşan güçlere mühimmat yardımı

ABD'nin DAEŞ ile savaşan güçlere mühimmat yardımı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 14:42:55

ABD'nin DAEŞ ile savaşan güçlere mühimmat yardımı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü DAEŞ ile mücadele eden yerel güçlere havadan ulaştırdığı cephanenin "teröristlerin eline geçeceğini" öne sürdü.

Moskova'da Ruanda Dışişleri Bakanı ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "Bu cephanenin önemli bir kısmının teröristlerin eline geçeceğinden en ufak şüphemiz yok. Dün Amerikalılar, muhaliflere destek şeklini değiştirdiklerini ve eğit-donat yerine havadan cephane atacaklarını söylediler. Peki bu nereye düşüyor?" sorusunu yöneltti.

"Suriye Demokratik Güçleri" yapısında terörist gruplar barındırdığını savunan Lavrov, "Suriye Demokratik Güçler koalisyonu yapısına baktık ve içinde daha önce DAEŞ ile işbirliği yapmış gruplar tespit ettik" diye konuştu.

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü DAEŞ ile mücadele eden yerel güçlere havadan cephane desteğinde bulunulduğunu bildirmişti.

Pentagon Sözcüsü Elissa Smith, AA muhabirinin sorusuna verdiği yanıtta, ABD askeri nakliye uçaklarının Suriye'nin kuzeyindeki DAEŞ'e karşı savaşan güçlere mühimmat desteğinde bulunduğunu doğruladı. Smith açıklamasında, "Koalisyon güçlerinin pazar günü Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'e karşı operasyonlar yapan sahadaki DAEŞ karşıtı yerel güçlere havadan ikmal desteğinde bulunduğunu teyit edebilirim" ifadesini kullanmıştı.

- Rusya'nın Şam Büyükelçiliği top mermisiyle vuruldu

Lavrov, Suriye'nin başkenti Şam'daki Rusya Büyükelçiliği binasına top mermisi atılmasına ilişkin, "Büyükelçimiz, olayı doğruladı. İki top mermisi düşmüş, biri spor salonuna diğeri ise lojman çatısına. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı" dedi.

Lavrov, saldırıyı gerçekleştirenlerin tespit edilmesini talep etti.

Haber Ara