Dolar

32,5570

Euro

34,8424

Altın

2.433,86

Bist

9.704,81

'ABD'nin bölge politikaları tutarsız'

Meclis'te konuşan Erdoğan 'ABD'nin bölgemize yönelik politikalarında ciddi bir tutarsızlık var' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 20:02:59

'ABD'nin bölge politikaları tutarsız'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'in açılış oturumunda konuştu.

Cumhurbaşkanı konuşmasında ABD'yi direkt hedef alarak "bölgedeki politikaları tutarsız" dedi.

Erdoğan'ın konuşması son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen "Suriye'de 2 ABD" iddialarını hatırlattı.

ERDOĞAN NE SÖYLEDİ?

İşte Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları:

"Bilhassa son dönemde Amerika Birleşik Devletleri'nin bölgemize yönelik politikalarında ciddi bir tutarsızlık ve çok başlılık işaretlerine şahit oluyoruz. Amerika yönetiminin bir kısmı, ısrarla Suriye'de ve Irak'ta PKK/PYD-YPG terör örgütüyle ortak çalışma yürütürken, bir kısmı da bizim hassasiyetlerimize daha yakın politikalar izlemeye çalışıyor."

ABD'NİN SUUDİ ARABİSTAN'A AÇTIĞI 11 EYLÜL DAVASI

"ABD Kongresi'nin Suudi Arabistan'a 11 Eylül saldırıları sebebiyle dava açılmasına izin veren yasayı onaylaması talihsizliktir. Suçların şahsiliği ilkesine aykırıdır. Bu yanlış adımdan bir an önce dönülmesini bekliyoruz. ABD'nin en kısa sürede münasebetlerimizin ruhuna uygun seviyeye geleceğine inanıyorum."

Erdoğan'ın konuşmasıNI ABD Büyükelçisi Bass de takip etti.

abd buyukelci (1)

SURİYE'DE İKİ ABD

Daha önce de ABD'nin Suriye politikasında ülke içerisinde 2 ayrı görüş olduğu belirtilmişti. New York Times Gazetesi 29 Ağustos 2016'da Türkler'in yardımı ile Cerablus'u IŞİD'den geri alan Özgür Suriye Ordusu'nun üstü kapalı olarak CIA tarafından desteklendiğini, YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG) olarak bilinen oluşumun ise Pentagon tarafından destelendiğini yazmıştı.

ABD Merkez Komutanlığı'nın (CENTCOM) 17 Eylül'de Esed askerlerini vurması sonrası ABD bu saldırının "yanlışlıkla" olduğunu söylemişti. Esed ve Rusya ise kasıtlı olduğu konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Beyaz Saray yönetimi bu saldırı olmasaydı Rusya ile Ortak Uygulama Merkezi kuracaktı. Senato ise Obama yönetiminin Rusya ile sıcak temasını onaylamıyordu.

Haber Ara