Dolar

32,5069

Euro

34,8684

Altın

2.484,42

Bist

9.530,47

ABD'li Müslümanlardan Obama'ya çağrı

Washington'da bir araya gelen ABD'nin önde gelen Müslüman sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Obama'ya Suriye konusunda çağrıda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-05 17:13:43

ABD'li Müslümanlardan Obama'ya çağrı

ABD'de Müslümanları temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ülkedeki diğer Müslüman organizasyonlarla bir araya gelerek Suriye'deki kriz konusunda acil adım atılması çağrısında bulundu.

CAIR, Bodrum'da 2 yaşındaki Suriyeli bebek Aylan Kurdi'nin cansız bedeninin kıyıya vurduğunu gösteren dünyayı sarsan fotoğrafın ardından, ABD'nin başkenti Washington'da, Tüm Dulles Bölgesi Müslüman Toplumu (ADAMS), Kuzey Amerika İslam Camiası (ICNA) ve Amerika Müslüman Toplumu'nun (MAS) da aralarında yer aldığı bazı sivil toplum kuruluşlarıyla ortak basın toplantısı düzenledi.

CAIR'ın merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan CAIR Başkanı Nihad Awad, Suriye rejiminin dört yılı aşkın süredir devam eden katliamlarına dikkati çekti.

Rejimin saldırıları sonucu binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve sayısı milyonları aşan Suriyelinin şiddetten kaçmak için yurtlarını terk etmesine rağmen, uluslararası toplumun Suriye krizini çözüme kavuşturma konusunda yeterince adım atmadığından şikayet eden Awad, konuşmasını dünyayı sarsan Aylan bebeğin fotoğrafını göstererek sürdürdü.

“Bu fotoğraf dünyanın vicdanını rahatsız ediyor” diyen Awad, sözlerine şöyle devam etti:

“300 binden fazla insan, Aylan gibi, hayatını kaybetti ama biz onların fotoğraflarını görmedik ve onları unuttuk. Umarım bu fotoğraf, Suriye halkını korumak ve bu krizi bitirmek için bizlerin vicdanını harekete geçirecek olan sembolik bir fotoğraf olur. Suriye halkını koruyacak, onlara insani yardımların ulaştırılmasını sağlayacak ve Suriyeli diktatörün kendi insanlarını öldürme devam etmesini ve onların ülkelerinden ayrılmaya zorlamasını önleyecek uçuşa yasak bir bölge oluşturulması için, ABD Başkanı Barack Obama yönetimine ve Kongre'ye önemli müttefiklerle çalışmaları çağrısında bulunuyorum.”

ADAMS Kamu İlişkileri Direktörü Robert Marro da konuşmasını Aylan'ın fotoğrafı önünde gözyaşı dökerek yaptı.

Malezya'da daha önce mültecilerle çalışmalar yaptığı bilgisini veren Marro, Aylan'ın fotoğrafını görünce çok etkilendiğini ve bunun kendisine Malezya'da yaşadığı zor günleri hatırlattığını anlattı.

Marro, Suriye halkının çektiği sıkıntılara arkasını dönen ülkelere seslenerek, “Aylan'ın fotoğrafı gibi bu tür görüntüleri görmezden gelemeyiz. Kalbi olan her bir insan, bu fotoğrafları görünce mahvolur. Lütfen bir daha bunun olmasına izin verilmesin” dedi.

Haber Ara