Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

ABD'li komutan: Öldürdüğümüz sivillere olan ilgi hayret verici

Koalisyon Komutanı Townsend 'IŞİD'in öldürdüğü sivillerin yanında ABD'nin öldürdüğü sivillere olan ilginin hayret verici olduğunu' söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 14:11:48

ABD'li komutan: Öldürdüğümüz sivillere olan ilgi hayret verici

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon Komutanı Korgeneral Stephen Townsend, ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) video konferans ile bağlanarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Townsend'ın, basın açıklamasında Musul'a dair kullandığı ifadeler dikkat çekti.

"BİZİM ÖLDÜRDÜĞÜMÜZ SİVİLLER..."

Brifingin sonunda ABD basının sorularına da tepki gösteren Townsend, "IŞİD'in sivilleri öldürdüğü bir ortamda basının, ABD saldırılarında ölen sivillerle bu kadar ilgileniyor olmasını hayretle karşıladığını" söyledi.

Townsend, bir gazetecinin "ABD ordusu ile IŞİD'i mı karşılaştırıyorsunuz?" sorusuna ise cevap vermedi.

BİR KEZ DAHA "SİVİLLERİN KATLİAMINDAN SORUMLU OLDULARINI" KABUL ETTİ

Musul'da ve Suriye'nin değişik yerlerinde koalisyon hava saldırılarının neden olduğu sivil kayıpları ile ilgili incelemelerin devam ettiğini ifade eden Townsend, Musul'daki sivil kayıplar ilgili olarak, “Emin olduğumuz şey o bölgede hava saldırısı düzenlediğimiz, ancak hangi saldırıların bu sivil kayıplarına neden olduğundan emin değiliz” dedi.

Sivil kayıplarına dikkat ettiklerini ve silahlı çatışma prosedürlerinin uyguladıklarını ifade eden Townsend, “Biz ve ortaklarımız olan Irak güvenlik güçleri değil, asıl IŞİD çok fazla insanın acı çekmesine yol açıyor” dedi.

"ATTIĞIMIZ BOMBA ASLINDA O BİNAYI YIKMAMLIYDI"

Hava saldırıları ile ilgili olarak Musul'da bir binaya yaptıkları saldırıda bütün binayı yıkmayacak çapta bir mühimmat bıraktıklarını ancak binanın tamamen çöktüğünü kaydeden Townsend, soruşturmada o binanın tamamen çökmesinin nedenini araştırdıklarını aktardı.

"OKUL SALDIRISINI DOĞRULAYAMIYORUZ"

Öte yandan ABD'li komutan, geçen hafta Rakka'nın Mansura ilçesinde mültecilerin kullandığı bir okula ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının düzenlediği saldırı sonucunda yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğine ilişkin haberler hakkında, “O iddialarda güvenilirlik yok. Biz orayı uzun zamandan beri izliyorduk. IŞİD orayı mühimmat deposu ve harekat merkezi olarak kullanıyordu. Sanırım o hedef temizdi” dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta ABD uçakları, Irak'ın belirlediği bazı koordinatları vurmuştu. Olay sonrası bölgedeki enkazlardan 200'den fazla sivilin cesedi çıkarıldı. Konunun medyay ayansıması üzerine "sivil kayıplar sebebiyle" operasyona ara verilmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, söz konusu saldırıyı yaptıklarını kabul etmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara