Dolar

32,5976

Euro

34,7961

Altın

2.488,42

Bist

9.457,82

ABD'li eski büyükelçi: Türklere verdiğiniz sözü tutmazsanız pişman olursunuz

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Jeffrey, BBC Radyo'da katıldığı bir programda Cerablus operasyonunu değerlendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 11:44:58

ABD'li eski büyükelçi: Türklere verdiğiniz sözü tutmazsanız pişman olursunuz

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, "Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ankara'da Türkiye'ye net bir şekilde 'Kürtlerin Fırat nehrinin doğusunda kalacakları ve batısındaki toprakları ele geçirmeye çalışmayacakları' sözünü verdi. Benim 35 yıllık tecrübem, eğer Türklere verdiğiniz söze sadık kalmazsanız çok çabuk pişman olursunuz" dedi.

Jeffrey, PYD'nin Fırat Nehri'nin batısına geçmeyeceği konusunda ABD'nin Türkiye'ye verdiği sözü tutmadığını belirterek, "Benim 35 yıllık tecrübem, eğer Türklere verdiğiniz söze sadık kalmazsanız çok çabuk pişman olursunuz" sözleriyle ABD'ye mesaj verdi.

ABD yönetiminden, 'Cerablus'un güneyindeki eylemlerin desteklenmediği' yönünde açıklamalar geldiği hatırlatılan Jeffrey, "Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ankara'da Türkiye'ye net bir şekilde 'Kürtlerin Fırat nehrinin doğusunda kalacakları ve batısındaki toprakları ele geçirmeye çalışmayacakları' sözünü verdi. Türkler bunu kabul ediyor ancak onlar (PYD) doğuya çekilmedi" ifadelerini kullandı.

Jeffrey, ABD'nin verdiği sözde durmadığını savunarak, "Benim 35 yıllık tecrübem, eğer Türklere verdiğiniz söze sadık kalmazsanız çok çabuk pişman olursunuz" diye konuştu. IŞİD'in hem ABD hem de Türkiye için tehdit olduğunu dile getiren Jeffrey, PYD'nin Türkiye için kesin bir tehdit olduğunu söyledi.

Obama yönetiminin sahada IŞİD'e karşı savaştıkları için PYD'yi desteklediğini ancak örgütün tek hedefinin IŞİD olmadığını, kuzeyde bir kuşak oluşturmak istediğini söyleyen Jeffrey, "Türkler hem DAEŞ'e hem de bu tehdide karşı savaşıyor ve ABD de en azından resmi olarak bunu desteklediğini söyledi" ifadesini kullandı.

Haber Ara