Dolar

32,5494

Euro

34,8179

Altın

2.431,51

Bist

9.722,09

ABD İstihbarat Direktörü Clapper: Türkiye'deki muhataplarımız tutuklandı

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'deki bazı muhataplarının tutuklandığını ve bu durumun ABD'nin bölgedeki operasyonlarını etkilemesinden endişe duyduğunu açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 11:59:25

ABD İstihbarat Direktörü Clapper: Türkiye'deki muhataplarımız tutuklandı

Sputnik'in Wall Street Journal'dan aktarıdğı habere göre ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, "Başarısız darbe girişimi, Türkiye'deki ulusal güvenlik algısını bütünüyle etkiledi. Muhataplarımızın çoğu ya tasfiye edildi ya da tutuklandı. Şüphesiz ki bu durum ABD'nin Ortadoğu stratejisini daha da zorlaştıracaktır" dedi.

Colorado'da gerçekleştirilen Aspen güvenlik forumunda konuşan Clapper, Türkiye'de darbe girişimi sonrası orduya yönelik tasfiyelerin ABD öncülüğünde IŞİD'le mücadelede yapılan işbirliğine zarar verdiğini de söyledi.

Clapper, Türkiye ile ABD arasında İncirlik'in ötesinde bazı 'anlaşmazlıkların' olduğunu da söyledi. Clapper, "Birçok Türk lider, bilhassa askeri liderle ilişkilerimiz var. Bu ilişkilerin nasıl etkileneceği konusunda kaygılıyım" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby de dün yaptığı bir açıklamada Türkiye'de son birkaç günde gerçekleşen medya organlarının kapatılmasına dair ABD'nin 'derin endişeler' duyduğunu ve hükümetten konuyu netleştirmesini beklediğini söylemişti.

 

Haber Ara