Dolar

32,5147

Euro

34,7527

Altın

2.495,49

Bist

9.693,46

ABD: İngiltere geri adım atabilir

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere'nin 'Brexit'ten geri dönebileceğini ve bu konuda birkaç yolun olduğunu açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 18:51:03

ABD: İngiltere geri adım atabilir

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı sonrası ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere'nin 'Brexit'ten geri adım atabileceğine dair bir açıklamada bulundu.

Time gazetesinin haberine göre, referandum kararından 72 saat sonra Londra'yı ziyaret eden John Kerry, Avrupa Birliği'nden ayrıldığı bu yeni süreçte, iki ülke ilişkilerinin geleceğini ele aldı. Görüşmelerle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Kerry, "İngiltere geçen haftaki referandum sonuçlarına rağmen Avrupa Birliği'ni terk etmeyebilir" dedi.

AFP'ye göre de John Kerry "AB'den ayrılma konusunda çok karmaşık bir süreç vardı. Çoğu insan AB'den neden ayrılmayı istediğini bilmiyor" diye konuştu.

AB ÜLKELERİNE UYARI

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecinde ortak değerler ve çıkarlara odaklanılması ve intikamcı bir tavır takınılmaması gerektiğini söyledi.

Kerry, İtalya'daki temaslarının ardından Brüksel'e geçerek AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüştü. Görüşme sonrası Mogherini ve Kerry ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Mogherini, ABD ve AB arasındaki ilişkilerin yanı sıra İngiltere'deki referandumumun sonucunu da görüştüklerini ifade ederek, "Bizim için ABD'li dostlarımızı, sürecin prosedür ve sonuçlarına dair tam olarak bilgilendirmek ve dostların yaptığı gibi zor olan bu anı beraber, el ele atlatmak çok önemli" dedi.

Kerry'nin Brüksel'den sonra Londra'ya da gideceğine dikkati çeken AB yetkilisi, "Şu net mesajı iletmek isterim; AB, öncesinde olduğu gibi güçlü ve söylemem gerekir ki AB gelecekte hatta daha da güçlü olacak." ifadelerini kullandı.

Haber Ara