Dolar

32,3158

Euro

35,1071

Altın

2.292,41

Bist

9.049,80

ABD, Güney Kore'ye THAAD füze savunma sistemi kurmayı planlıyor

ABD, Güney Kore'ye THAAD füze savunma sistemi kurmayı planlıyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 23:34:20

ABD, Güney Kore'ye THAAD füze savunma sistemi kurmayı planlıyor
ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Washington yönetiminin Kuzey Kore'nin artan nükleer tehdidine karşı en kısa zamanda Güney Kore'ye Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sistemini kurmayı planladığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığının Doğu Asya ve Pasifik'ten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Daniel Russel, ABD Kongresi'nde katıldığı bir oturumda, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki artan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Russel, Obama yönetiminin THAAD füze savunma sistemini kurmak için her türlü detayı tartıştığını belirtti.

Russel ayrıca ABD'nin, Kuzey Kore'nin uluslararası bankacılık ve finans sistemine girişinin engellenmesi için AB de dahil tüm uluslararası ortaklarla konuştuğunu da dile getirdi.

Yakın zaman önce 5. nükleer silah denemesini gerçekleştiren Kuzey Kore, başta Güney Kore olmak üzere uluslararası kamuoyundan büyük tepki almış, ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Kore'ye karşı gereken adımların atılacağı mesajını vermişti.

Haber Ara