Dolar

32,4773

Euro

34,9510

Altın

2.437,35

Bist

9.716,77

'ABD, FETÖ'ye 2.1 milyar dolar para aktardı'

ABD'li CBS News kanalında yayınlanan programda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) ABD'deki okulları vasıtasıyla kazandığı parayı Türkiye'deki hareketine aktardığı ve FBI'ın bu para akışını soruşturduğu belirtildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-30 11:13:35

'ABD, FETÖ'ye 2.1 milyar dolar para aktardı'

"ABD'deki bazı sözleşmeli okullar tartışmalı Türk vaizin hareketine fon mu sağlıyor?" başlığıyla verilen haberde, FETÖ'nün ABD'deki sözleşmeli okulları üzerinden elde ettiği milyonlarca doları yasal olmayan yöntemlerle kullandığı kaydedildi.

BİR SORUŞTURMA YÜTÜRÜLÜYOR

FETÖ okullarının Türkiye'ye para akışıyla ilgili olarak FBI'ın bir soruşturma yürüttüğü ifade edilen haberde bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin, “Gülen bağlantılı okullar para aklamak için para saklıyor” ve “Ortada organize suç var” şeklindeki sözlerine de yer verildi.

2,1 MİLYAR DOLAR

ABD genelinde 28 eyalette faaliyet gösteren 136 okula 2010 yılından bu yana 2,1 milyar dolar kaynak aktarıldığı belirtilen haberde, bu paraların nereye harcandığının net bir şekilde açıklanması gerektiğine vurgu yapıldı.

Daha önce New York ve Teksas'ta FETÖ bağlantılı okullarda matematik öğretmenliği yapan Ersin Konkur, CBS'e yaptığı açıklamada, “her ay maaşlarının belli bir bölümünü okula geri vermek zorunda olduğunu ve şimdiye kadar örgüte yaklaşık 20 bin dolar verdiğini” anlattı.

Haber Ara