Dolar

32,5642

Euro

35,0254

Altın

2.435,86

Bist

9.761,12

ABD'den Türkiye'ye YPG çağrısı

ABD, Türkiye'nin Suriye'deki Kürt ve rejim güçlerine topçu ateşine son vermesi çağrısında bulunduğunu duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-14 00:37:13

ABD'den Türkiye'ye YPG çağrısı

AFP'nin haberine göre: ABD'nin  Türkiye'nin Suriye'deki Kürt ve rejim güçlerine topçu ateşine son vermesi çağrısında bulunduğunu duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın açıklamasında, Türkiye'nin angajman kuralları çerçevesinde Suriye'de YPG ve rejim güçlerine karşılık top atışları hakkında soru sorulması üzerine hükümetinin görüşlerini paylaştı.

Kirby, "Halep'in kuzeyindeki durumdan endişeliyiz. Gerilimi düşürmek için çalışıyoruz. YPG'ye ve bağlantılı diğer güçlere, yeni alan kontrol etmeye çalışarak karmaşık durumu istismar etmemeleri çağrısında bulunduk. Ayrıca sınırın Türkiye tarafından gelen topçu atışlarına dair de raporlar aldık ve Türkiye'ye de bu atışları durdurma çağrısı yaptık" dedi.

Türkiye ve PYD'nin Azez koridorunun hemen doğusunda ortak bir düşmanı olduğunu söyleyerek IŞİD'i kasteden ABD Dışişleri Sözcüsü, "Her iki tarafa da bu ortak tehdide odaklanmaları, ki bu tehdit azalmadı, ve Münih'te uzlaşıldığı üzere saldırıları durdurmaları çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kirby'nin “Halep'teki durumdan endişeliyiz” açıklaması yaptığı belirtildi.

P_2 

NE OLMUŞTU?

Türk Silahlı Kuvvetleri Kilis'te konuşlu obüslerle, Suriye'nin Azez ilçesi yakınlarında YPG 'nin denetimi ele geçirdiği Miniğ Havaalanı çevresindeki bölgelere top atışı yapmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yapılan top atışlarının angajman kuralları ihlal edilmesi sonucu olduğunu söylemişti.

 

Haber Ara