Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

ABD'den Stinger füzelerini istediler

Suriye'de IŞİD’e karşı mücadele eden gruplara ABD'nin silah yardımında bulunmasının ardından bu grupların ABD'den Stinger füzeleri istediği öne sürüldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 05:12:53

ABD'den Stinger füzelerini istediler

Ajansların haberine göre; ABD, ‘eğit-donat' programının fiyaskoyla sonuçlanmasının ardından Suriye'de IŞİD'e karşı halihazırda mücadele veren Kürt ve Arap gruplara malzeme ve silah yardımında bulunacağını açıklamıştı. Açıklamadan birkaç gün sonra Amerikan nakliye uçaklarının, Suriye'nin kuzeyindeki bölgelere 50 ton silah ve cephane indirdiği duyuruldu. Haseke bölgesine bırakılan silahların PYD ve grupla ittifak yaptığını açıklayan Suriye Arap Koalisyonu'na gönderildiği kaydedildi. CNN televizyonu, silah yardımı yapılan grupların ABD tarafından kontrol edildiğini, yardımın da onaylanan gruplara yapıldığını belirtti.

112 balya silah

ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı C-17 nakliye uçaklarınca Haseke'ye bırakılan 112 balya silah ve cephane, Beyaz Saray'ın ‘eğit-donat' sonrası IŞİD'le mücadele için seçtiği yardım planının ilk adımı olarak görülüyor. Ancak PYD ve askeri kolu YPG'nin, yapılan silah yardımının yanında, Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı savaş uçaklarına karşı kullanmak üzere omuzdan ateşlenen Stinger füzelerinden de istediği iddia edildi. Alçak irtifada uçan uçak ve helikopterlere karşı kullanılan Stinger'larla ilgili talebe ABD'nin ne cevap vereceği bilinmiyor.

Esad güçlerinin, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt mevzilerine bugüne kadar hava saldırısı düzenlemediği biliniyor. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara