Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

ABD'den Rusya'ya Suriye için yeni bir işbirliği teklif

Bizzat Obama tarafından imzalanan öneri ile Rusya'ya yeni bir işbirliği teklifinde bulunuluyor...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 03:55:08

ABD'den Rusya'ya Suriye için yeni bir işbirliği teklif

TİMETURK I HABER MERKEZİ

AA'nın haberine göre 
ABD'de yayımlanan Washington Post gazetesinde Josh Rogin imzalı makalede Suriye'ye yönelik yeni bir iddiaya yer verildi.

ASKERİ İŞBİRLİĞİ

Buna göre bizzat ABD Başkanı Barack Obama tarafından ABD ile Rusya'nın Suriye'deki askeri iş birliğini derinleştirecek yeni bir öneri imzalandı.

KERRY DESTEKLİYOR

Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından güçlü bir şekilde desteklenen öneriye ABD Savunma Bakanı Ash Carter'ın karşı çıktığı ancak sonuç olarak Başkan Obama'nın imzalaması ile teklifin kabul edildiği belirtildi.

RUSYA'YA HEDEF TESPİTİ VE KOORDİNASYON İÇİN TEKNİK DESTEK

 

Teklifte, ABD'nin, Nusret Cephesi'ni bombalayan Rusya'ya hedef tespiti ve koordinasyon gibi konularda teknik destek vermesi, Rusya'nın da buna karşılık Esed rejiminin, ABD'nin terörist olarak görmediği ılımlı muhalifleri vurmasını engelleyeceği öngörülüyor. ABD, bu grupların kesin yerlerini Rusya'ya bildirmeyecek ancak Esed rejiminin hava saldırısı düzenlememesi gereken coğrafi bölgeleri iletecek.

RUSYA ve ESED SÖZÜNDE DURMAZSA...

Öneri kabul edilse bile içeriğinde Rusya'nın veya Esed rejiminin verdiği sözde durmaması halinde ne tür bir yaptırımın olabileceğine ilişkin herhangi bir ifadenin yer almıyor olmasının eleşt.iriildiği makalede böyle bir durumda Obama yönetiminin, bu sefer Moskova üzerinde nasıl etkin olacağı sorusuna ayrı bir parantez de açıldı.

 

"RUSLARLA ÇALIŞMAK İSTERİZ"

Makale'de ayrıca Pentagon'daki bir basın toplantısında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ABD Savunma Bakanı Carter'ın "Suriye'de doğru şeyleri yapmaları halinde Ruslarla çalışmak isteriz" ifadelerine de yer verdi.

 

Haber Ara