Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

ABD'den kritik Rusya açıklaması

Beyaz Saray sözcüsü yaptığı açıklamada 'Rus uçağının ihlal etmesinden endişeliyiz' duyurusunda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 00:19:39

ABD'den kritik Rusya açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest Rus uçağının Türk hava sahasını ihlaliyle ilgili açıkalamlarda bulundu. Earnest, “ABD ve NATO müttefiklerinin bu provokasyondan oldukça endişe duyduğunu söyleyebilirim” dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin soruları da yanıtladı. Söz konusu hava ihlali konusunda Türk hükümeti ve NATO müttefikleriyle görüşme halinde olduklarını ve bu görüşmelerin sonucunun önüne geçecek bir açıklamada bulunmak istemediğini vurgulayan Earnest, “Ancak ABD ve NATO müttefiklerinin bu provokasyondan oldukça endişe olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Earnest, Rusya'nın Suriye'deki mezhepsel iç savaşa derin bir biçimde dahil olma riski bulunduğunu belirterek, "Suriye'de ılımlı Sünnilerin, eğer doğruysa Rusya'nın ülkedeki diğer Sünnileri hedef alan saldırılarını görmeleri Rusya için büyük risk teşkil ediyor, Rusya bu öfkenin hedefi oluyor. Bu, Rusya için sadece Suriye'de değil aynı zamanda önemli bir Müslüman nüfusunun bulunduğu ülkesi içinde de kesinlikle risk oluşturuyor” dedi.

Öte yandan Rus uçağının Türk hava sahasını ihlali ABD Dışişleri Bakanlığı'nın günlük brifinginde de gündeme geldi.

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, konuyla ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

“Türk hava sahasına saldırı, istişarenin ve uluslararası karşılığın verilmesinde itidalin önemini ortaya koyuyor. Açıkçası bu saldırıyı tedbirsiz, tehlikeli ve provokatif olarak görüyoruz. Bu, kazalara ve yanlış hesaplamalara neden olabilir ve Türkiye ve diğer yerlerdeki pilotların güvenliğini riske atabilir.”

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara