Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

ABD’den İbadi'ye destek

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Irak Başbakanı İbadi'ye desteklerini bildirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 03:15:18

ABD’den İbadi'ye destek

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgide; ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, zor günler yaşayan Irak Başbakanı Haydar El İbadi'ye desteğini sundu.

İbadi'nin IŞİD'e karşı mücadelede büyük başarılara imza attığını belirten Carter, “Başbakan İbadi, Irak'ın geleceği için önemli olan her şeyin arkasında duruyor ve bunun ortağı” dedi.

Bir süredir kabine krizi yaşanan Irak'ta, Şii lider Mukteda El Sadr yanlısı eylemcilerin, hükümet binalarının da bulunduğu Yeşil Bölge'ye girerek başlattığı eylem ikinci gününde sona ermişti.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Muttehidun Koalisyonu Başkanı Usame En Nuceyfi, yaşananlardan Başbakan İbadi'yi sorumlu tutarken; Kürt partilerin oluşturduğu Kürdistan Koalisyonu ise Yeşil Bölge'deki eylemleri ‘darbe girişimi' olarak tanımlamıştı. 

'DARBE NİTELİĞİNDE'

Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Üyesi Sadi Ahmet Pire de yaptığı açıklamada, yaşananların ‘meşru hükümete karşı darbe niteliği taşıdığının' altını çizerek şunları söyledi:

"Bağdat'ın önemli bölgesi Yeşil Bölge'ye geçilmesi ve ardından Meclis'in basılıp işgal edilmesi daha çok bir darbe anlamı taşıyor. Kürt tarafı olarak bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Zira meşru bir hükümete karşı darbe niteliği taşıyor. Sorunların çözülmesi için tercih edilecek bir yöntem veya yol değildir. Böyle bir girişim ülkedeki siyasi sürecin bitmesi demektir. Ne şimdi ne de gelecekte hiç kimsenin dayatmayla bizim temsilciliğimize soyunmasına asla izin vermeyeceğiz."

Haber Ara