Dolar

32,3307

Euro

35,0647

Altın

2.308,52

Bist

9.079,97

ABD'den eğit-donat açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, 'eğitilecek muhaliflerin incelenmesi derinlemesine yapılmalı' dedi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 00:10:52

ABD'den eğit-donat açıklaması

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında Suriyeli ılımlı muhaliflerin eğitilmesi programının yavaş ilerlediğine ilişkin soruları yanıtladı.

Sahada güvenilir partnerlere ihtiyaçları olduğunu, bu noktada eğitime alınacak Suriyeli muhaliflerin incelenmesinin derinlemesine yapılması gerektiğine vurgu yapan Dempsey, “Sadece kendi güçlerimiz için değil aynı zamanda başarmayı istediğimiz hedefler için oluşturabileceği risklerden dolayı da kesinlikle güvenlik incelemesinden geçirilmeyi kısa kesmeyeceğiz” diye konuştu.

Dempsey, programa katılımın az olmasında içinde bulunulan ramazanın da etkili olduğuna işaret ederek, bu zaman diliminde insanların aileleriyle olmak istediğini hatırlatarak, temmuzun yarısından sonra güvenilir yeni katılımların olabileceğini ifade etti.

Suriyelilere yönelik eğit-donat programına Türkiye'nin yanı sıra Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan da ev sahipliği yapıyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon geçtiğimiz günlerde Suriyeli muhaliflere yönelik eğit-donat programına katılanlara, aylık 250-400 dolar arası maaş verildiğini bildirmişti.

ABD, eğit-donat programıyla her yıl yaklaşık 5 bin muhalifi eğitmeyi planlıyor.

Haber Ara