Dolar

32,5568

Euro

34,9813

Altın

2.417,67

Bist

9.722,09

ABD’den Baltık Denizi itirafı

ABD Deniz Kuvvetleri Muharebe Başkanı John Richardson, 'Rus pilotlar olay çıkarmaya çalışmıyor' açıklamasını yaptı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 02:47:12

ABD’den Baltık Denizi itirafı

Ajansların haberine göre; Baltık Denizi'nde ABD ve Rus güçleri arasında yaşanan ‘tehlikeli yakınlaşmayı' değerlendiren ABD Deniz Kuvvetleri Muharebe Başkanı John Richardson, Rus pilotların provokasyon yapmadığını, sadece varlıklarına ilişkin ABD askerlerine sinyal verdiklerini belirtti.

AP'nin haberine göre Richardson, “Rusların olay çıkarmaya çalıştığını sanmıyorum. Onların sinyal göndermeye çalıştığını düşünüyorum. Açık olan şu ki, onlar bizi orada, Baltık Deniz'de gördüklerini bize bildirmek istiyorlar” dedi.

‘BELİRLİ BİR NORMALLEŞME İSTİYORUZ' 

Bu tür eylemlerin sonlandırılması umudunu dile getiren ABD'li amiral, Rus uçaklarının bu manevraları sonucu, büyük bir olaya yol açacak ‘taktik hatanın' meydana gelebileceğini savundu. ABD'nin askerler arasında sakin ilişkiler aradığını belirten Richardson, “Biz belli bir normalleşme istiyoruz” diye konuştu.

ABD, son haftalarda birkaç kez Rus pilotların Baltık Denizi'nin uluslararası sularda savaş gemileri ile uçakları taciz ettiğine yönelik şikayetlerde bulunmuştu. Suçlamaları reddeden Rusya ise pilotların kurallara uygun olarak görevini yerine getirdiğini ifade etmişti.

Haber Ara