Dolar

32,3314

Euro

35,0675

Altın

2.308,48

Bist

9.079,97

ABD'de İslamofobiye karşı esprili reklam kampanyası

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, ABD'de giderek artan İslamofobiye karşı esprili reklam kampanyası başlattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 13:44:53

ABD'de İslamofobiye karşı esprili reklam kampanyası

Kuruluş tarafından hazırlanan 1 dakikalık reklam videosunda, ABD'lilerin Müslüman komşularına olan şüpheli yaklaşımları esprili bir dille ekrana getiriliyor.

"KRONİK İSLAMOFOBİYE BİRE BİR"

AA'nın haberine göre; Videoda, bu semptomları gösteren ABD'lilere "Islamophobin" adı verilen sakız öneriliyor. Sakızın görseline de yer verilen reklamda, "Islamophobin, kronik İslamofobisi olanlara iyi gelir. Ürünümüz kör bağnazlık, yersiz Müslüman korkusu, hoşgörüsüzlüğün tedavisinde etkilidir." ifadelerine yer veriliyor.

Reklamda, ABD halkına da hitap edilerek, "Müslümanlardan korkuyor ya da onlardan nefret mi ediyorsunuz? Sizin gibi giyinmeyen, konuşmayan ya da düşünmeyen insanlara şüpheyle mi yaklaşıyorsunuz? Müslüman ya da Müslüman zannettiğiniz birisini görünce aşırı endişeye mi kapılıyorsunuz? Seyahat ettiğiniz uçakta bir Müslüman olmasın diye dua mı ediyorsunuz?" soruları yöneltiliyor.

Videoda, bu sorulara "evet" cevabı verenlere "Islamophobin" sakızının iyi geleceği belirtiliyor.

578134

Reklamda, sakızı çiğneyenlerin Müslüman komşularına ve iş arkadaşlarına bir anda dostça yaklaşmaya başladıkları görülüyor.

CAIR'in internet sayfasında, sakızın bir internet sitesinden temin edilebileceği yazıyor. Sitede ise ürünün şekersiz sakız olduğu belirtiliyor. Fiyatı ise kargo ve vergi hariç 1.99 dolar.

CAIR İcra Direktörü Nihad Awad, ABD medyasına konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Donald Trump ve diğer Cumhuriyetçi başkan aday adaylarının "sorumsuz beyanatları"nın İslamofobiyi artırdığını vurgulayarak, Trump'ın aday olması halinde ayrımcılığın daha da artacağını belirtti.

Kendilerinin buna karşı mücadele kampanyası başlattıklarını ifade eden Awad, Müslüman komşu ya da iş arkadaşının diğer Amerikalıların dostu olduğunu vurgulamaya çalıştıklarını kaydetti.

Haber Ara