Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

ABD Başkanı Obama:

ABD Başkanı Obama:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 00:10:59

ABD Başkanı Obama:
ABD Başkanı Barack Obama, şu anda ABD topraklarına yönelik olası bir terör saldırısı planına işaret eden hiçbir "spesifik ve inandırıcı" istihbarat bulunmadığını bildirdi.

Obama, ABD'de yarınki Şükran Günü (Thanksgiving) tatili öncesi Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Amerikalıların Paris'teki saldırılardan sonra endişeli olmasının anlaşılabilir olduğunu belirterek, halkı dikkatli olmaya ancak tatil süresince normal faaliyetlerine de devam etmeye çağırdı.

Beyaz Saray'da aralarında FBI Direktörü James Comey, Adalet Bakanı Loretta Lynch, İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson'ın da olduğu ulusal güvenlik ekibiyle yaptığı toplantının ardından kamera karşısına geçen Obama, "Terörizm tehdidi günümüzün rahatsız edici gerçeği olsa da saldırıları önlemek için gereken donanıma sahibiz ve bize zarar vermeye yeltenenler karşısında dirençliyiz" ifadesini kullandı.

ABD topraklarını güvenli kılmak için mümkün olan her adımı attıklarını vurgulayan Obama, "Şu anda anavatana karşı bir saldırı planına işaret eden spesifik ve inandırıcı bir istihbarata sahip değiliz" dedi. Obama, spesifik, inandırıcı bir tehdit ortaya çıkması durumunda ise kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.

Obama, ABD ordusu ve ortaklarının bugüne kadar DAEŞ hedeflerine karşı 8 bini aşkın hava saldırısı düzenlediğine işaret ederek, "Bulunduğu her yerde DAEŞ'e karşı baskıyı artırıyoruz ve taktiklerimizde gerektiğinde ayarlamalar yapmak suretiyle, (DAEŞ) yenilgiye uğratılana kadar gevşemeyeceğiz" diye konuştu.

Haber Ara