Dolar

32,3578

Euro

35,0024

Altın

2.326,06

Bist

9.124,80

Abbas Batı Şeria'ya NATO askeri istiyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, gelecekte kurulması hedeflenen Filistin devletinin ordusu yerine polis gücüyle korunabileceğini, buna karşılık İsrail’in endişelerini gidermek üzere bölgeye NATO askeri konuşlandırılabileceğini yineledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 21:58:57

Abbas Batı Şeria'ya NATO askeri istiyor

Mahmud Abbas, Filistin`de NATO birliklerinin bulunmasına sıcak baktıklarını, bölgede İsrail askerlerini görmek istemediklerini söyledi.

Arap Ligi toplantısında konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yaşadıkları sürecin önemine ve hassasiyetine vurgu yaptı. Abbas, barış görüşmeleri sürecinden vazgeçmek istemediklerini, bu sürecin sonuna kadar devam etmesi gerektiğini söyledi.

FİLİSTİN HALKININ KORUNACAĞINI İLERİ SÜRDÜ

Abbas, Batı Şeria`da ve Filistin`in diğer bölgelerinde bulunan İsrail`in işgal ettiği yerleşim bölgelerinin de aşamalı olarak boşaltılması gerektiğini ifade etti.

Abbas, bölgede barışın sağlanmasından sonra güvenliğin NATO birlikleri ve Filistin polis gücüyle sağlanmasına sıcak baktıklarını, bu sayede hem İsrail`in kendini emniyette hissedeceğini, hem de Filistin halkının korunacağını ileri sürdü.

İsrail ise kendi ordusunu ortadan kaldırmaya sıcak bakmıyor, NATO birlikleri konusunda da şüpheci davranan İsrail kendi güvenliklerini bir başka güce teslim etmeyeceğini ifade ediyor.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara