Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

AB yetkililerini taşıyan uçak düştü!

Sabah saatlerinde Malta'dan kalkan ve Avrupa Birliği sınır yetkililerini taşıyan bir uçak kalkıştan kısa bir süre sonra düştü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-24 10:30:20

AB yetkililerini taşıyan uçak düştü!

Sabah saatlerinde Malta'dan kalkan ve Avrupa Birliği sınır yetkililerini taşıyan bir uçak kalkıştan kısa bir süre sonra düştü.

Kazada en az 5 kişinin hayatını kaybettiği ve arama kurtarma çalışmalarının halen sürdüğü belirtildi. 

Akdeniz'deki ada ülkesi Malta'daki Luqa Uluslararası Havaalanı'ndan bu Sabah havalanan küçük uçak düştü. 

Libya'nın Misrata kentine doğru gitmeye hazırlanan iki pervaneli metroliner tipi uçağın düşmesiyle alevler gökyüzüne yükseldi, kazada kurtulan olmadığı bildiriliyor.

Uçakta Avrupa Birliği (AB) sınır ajansı Frontex çalışanlarının bulunduğu bildiriliyor ancakAvrupa Birliği Üye Ülkelerinin Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı (FRONTEX) yaptığı açıklamayla kendi personelinin uçakta bulunmadığını belirtti. Frontex ayrıca uçağın kendisine ait olmadığını da duyurdu.

Kazada ölenlerin kimlikleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Reuters haber ajansı, havaalanı kaynaklarına dayandırdığı haberinde uçaktakilerin tümünün Fransız olduğunu duyurdu. Kurbanların asker veya sivil olduğu yönünde bir bilgi bulunmuyor.

Malta Today gazetesi, düşen hafif motorlu uçağın Lüksemburg'a ait olduğunu ve teyit edilmemiş bilgilere göre içinde AB ve ABD'ye bağlı askeri yetkililerin olduğunu yazdı.

Malta tarihindeki en kötü uçak kazasında kurtarma ekipleri enkaz çevresinde canlı olup olmadığını araştırıyor.

Yerel basın, 10 kişi taşıyabilen uçağın Lüksemburg'dan Frontex uzmanlarının kullanımı için kiralandığını aktarıyor.

Luqa Uluslararası Havaalanı kaza sebebiyle ikinci bir emre kadar uçuşlara kapatıldı.

Haber Ara