Dolar

32,5020

Euro

34,9626

Altın

2.430,06

Bist

9.807,13

AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Hahn AB Bakanı Bozkır'

AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Hahn AB Bakanı Bozkır'ı tebrik etti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 11:55:22

AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Hahn AB Bakanı Bozkır'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı Bakanlar Kurulu'nun açıklanmasının ardından 64. Hükümet'te Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci görevine getirilen Volkan Bozkır, Avrupa Birliği Komşuluk İlişkileri ve Genişleme Komiseri Johannes Hahn ile 29 Kasım'da yapılacak Türkiye- AB Zirvesini görüştü.

AB Genişleme Komiseri Hahn'ın kendisini yeni görevi için telefonla arayarak tebrik ettiğini sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından paylaşan Bozkır, görüşmede Pazar günü Brüksel'de yapılacak Türkiye-AB Zirvesi'ni ve AB ile ilişkilerdeki son gelişmeleri ele aldıklarını duyurdu.

Bozkır, AB ve Dışişleri Bakanlığı arasında eşgüdüm toplantısı yapacaklarını belirterek, "Yeni döneme, Türkiye-AB Zirvesi öncesi ilişkilerimizdeki güncel durumu Dışişleri Bakanlığımızla birlikte gözden geçirerek başlayacağız" twitini paylaştı.

Türkiye-AB ilişkilerinin ve sığınmacı krizinin tüm boyutlarıyla ele alınacağı zirveye, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın daveti üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.

Haber Ara