Dolar

32,5766

Euro

34,7968

Altın

2.510,43

Bist

9.693,46

AB Komiseri: Türkiye'nin üyeliği Erdoğan sonrasının konusu

AB üyesi ülkelerin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı açıklamalarına bir yenisi eklendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 13:53:05

AB Komiseri: Türkiye'nin üyeliği Erdoğan sonrasının konusu

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı küstah açıklamalarına bir yenisi eklendi. Avrupa Birliği Komiseri Günther Oettinger Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Liderliğindeki bir Türkiye'nin Avrupa Birliğine üye olamayacağı Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinin ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrasında mümkün olabileceğine dair küstah bir açıklamada bulundu. 

ERDOĞAN SONRASI SÖZ KONUSU

Avrupa Birliği Komiseri Günther Oettinger Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrasının konusu olduğunu söyledi.

"İLİŞKİLER GERÇEKÇİ AMA..."

Türkiye ile ilişkilerin AB açısından önemli olduğunu söyleyen Oettinger, yaptığı çelişkili açıklamalarla tepki çekti. Oettinfer, "Türkiye ile ilişkiler önemli, ama üyelik gerçekçi değil" dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE'YE YALVARACAK DEMİŞTİ

Alman Bild gazetesine konuşan Oettinger, kendisinin 2013 yılında sarf ettiği, “Avrupa Birliği Türkiye'ye üyelik için yalvaracak" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması ve bugün de aynı düşüncede olup olmadığı sorusu üzerine, "Bu, Türkiye'nin AB için ekonomik ve coğrafi açıdan stratejik bir ülke olduğuna yönelik bir ifadeydi, ancak Erdoğan hükümetine yönelik değil. Türkiye ile iyi ilişkiler AB açısından önemli. Bugünkü şartlar altında bir üyelik önümüzdeki on yılı aşkın bir süre için gerçekçi değil. Bu daha çok Erdoğan sonrasının bir konusu olacaktır" şeklinde konuştu.

2013'te Avrupa Türkiye'ye 'üye ol' diye yalvaracak diyen Oettinger, AB üyeliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrasının konusu olduğunu savundu.

"KENDİ VATANDAŞLARINA YÖNELİK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri kendi vatandaşlarına yönelik olduğunu belirten Oettinger, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geri kabul anlaşmasının askıya alınabileceği yönündeki sözleri hatırlatıldığında ise, Cumhurbaşkanı'nın bunu iç kamuoyuna yönelik söylediğini iddia etti.

"TÜRKİYE'DEN FETÖ GÖÇÜ"

Oettinger, "darbe girişimi sonrasında yaşanan gelişmeler nedeniyle Türkiye'den AB'ye göç dalgası olur mu?" sorusuna ise şu karşılığı verdi: "Darbe girişimi sonrasında yapılan temizlik hareketi nedeniyle çok sayıda Türkün AB'ye gelebileceği göz ardı edilemez. Gelecek kişiler arasında görevden uzaklaştırılan devlet memurları ve askerler, aydınlar ve gazetecilerle aileleri olabilir."

Haber Ara