Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

AB'den Türkiye'ye 'PKK' çağrısı

Avrupa Birliği, Türkiye'yi PKK saldırılarına karşılık verirken 'orantılı' olmaya çağırdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-04 12:49:12

AB'den Türkiye'ye 'PKK' çağrısı

AFP'nin haberine göre, Avrupa Birliği'nden yapılan açıklamada, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile AB Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın görüşmesine ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, Hahn'ın Bozkır'a “28 ülkeden oluşan bloğun, Türk yetkililerin IŞİD'le mücadeleyi hızlandırma kararını onayladığını ve AB'nin bu çabalardaki güçlü desteğini tekrar teyit ettiğini söylediği" aktarıldı. 

TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI...

Görüşmede Hahn aynı zamanda, "AB'nin son yaşanan gelişmelerin Kürt-Türk barış sürecini olumsuz etkilemesinden duyduğu derin kaygıyı da” ifade etti.

Açıklamada, Hahn'ın Bozkır'a PKK'nın adını anmadan Türkiye'nin "kesin surette kınanması gereken terörün her türlüsüne tepki verme hakkının olduğunu" söylediği ifade edildi. Ancak Hahn'ın, "Bu yanıt orantılı, hedeflenmiş olmalı ve hiçbir şekilde demokratik siyasi diyaloğu tehlikeye atmamalı. Türkiye'ye, bölgeyi daha fazla istikrarsızlaştırabilecek herhangi bir hareketten sakınarak, tüm bölge için önemli ve stratejik rolüne uygun hareket edeceği konusunda güven duyuyoruz" diye eklediği ifade edildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara