Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

AA'nın 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı

AA'nın 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 16:50:38

AA'nın 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabına ilişkin, "AA'nın bu yaşananların tanıklığını anlatan, unutulmamasını sağlayacak ve unutulmaması gereken o döneme ait bu çalışmasını takdirle karşılıyorum." dedi.

AA Kocaeli muhabiri Şengül Azbay, Vali Güzeloğlu'nu ziyaret ederek, AA tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını hediye etti.

Kitabı inceleyen Güzeloğlu, 15 Temmuz'da milli iradeye kasteden, milletin iradesine sahip çıkmasıyla yok edilen hain bir çeteyi gördüklerini söyledi.

Darbe girişiminin, Türk demokrasisi ve milletinin büyük yürüyüşüne kastettiğini belirten Güzeloğlu, girişimin, milletin demokrasisine sahip çıkması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle bertaraf edildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ve milletin sokağa çıkmasıyla Türkiye demokrasi tarihinde dönüm noktası yaşandığını dile getiren Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Milletimiz, iradesine, demokrasisine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Bu uğurda şehitler vermiştir. Demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Milletimizin gönlünde asla unutulmayacaklar. Tanklara, toplara, kurşunlara karşı göğsünü siper eden bu kahramanlar ve gazilerimiz, yeniden Türkiye'nin geleceğe büyük yürüyüşünün kahramanları olarak anılacaklar."

- "Halkın gücü, tankın gücünü yendi"

"Halkın gücü, tankın gücünü yendi." diyen Güzeloğlu, milletin gücünün üzerinde hiçbir kuvvetin bulunmadığını vurguladı.

Görüş farklılığı gözetmeksizin milletin demokrasisine sahip çıkmasıyla bu girişimin bertaraf edildiğini ifade eden Güzeloğlu, "Şu anda bunun sonuçları ve bu süreçler devam ediyor. Bu hainliğin içinde yer alanlar, hukuk önünde en ağır cezaya çarptırılacaktır. Kocaeli'de bu hainlere karşı kararlı duruş sergilendi. İlk andan itibaren halkımız meydanlarda oldu." diye konuştu.

- "AA'nın çalışmasını takdir ediyorum"

Fetullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan kitabı çok beğendiğini belirten Güzeloğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"AA'nın bu yaşananların tanıklığını anlatan, unutulmamasını sağlayacak ve unutulmaması gereken o döneme ait bu çalışmasını takdirle karşılıyorum. Hiçbir bireyin yaşanan bu karanlık anı, hazırlayıcılarını ve niyetlerini unutmaması gerekir. Biz unutmayacağız ki ileride bu tehditler karşısında hep uyanık olacağız. Kitapta da yer alan şehitlerimizi ve gazilerimizi hatırlayacağız. Türk basını başarılı bir sınav vermiştir. Topyekun demokrasiyi savunma adına, demokrasi ve özgürlükleri savunma adına emsali az rastlanan bir dayanışma sergilendi. Bunu büyük bir kazanç olarak görüyorum."

Vali Güzeloğlu, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile kitapta emeği geçenlere teşekkür etti.

Haber Ara