Dolar

32,5969

Euro

34,7289

Altın

2.496,30

Bist

9.524,59

AA'nın BM Cenevre Ofisi önündeki fotoğraf sergisi sona erdi

AA'nın BM Cenevre Ofisi önündeki fotoğraf sergisi sona erdi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-29 19:48:43

AA'nın BM Cenevre Ofisi önündeki fotoğraf sergisi sona erdi
İsviçre'nin Cenevre kentinde açılan, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin objektifinden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf sergisi sona erdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önündeki, sivillere yönelik silahlı şiddete karşı mücadeleyi simgeleyen "kırık sandalye heykeli"nin bulunduğu meydanda açılan AA fotoğraf sergisi 3 gün süreyle ziyaret edildi.

FETÖ'nün darbe girişiminde yaşananları yansıtan 30 fotoğrafın yer aldığı sergi, son gününde de BM İnsan Hakları Konseyi 33'üncü oturumu için Cenevre'ye gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

AA'nın 27 Eylül'de açtığı fotoğraf sergisine Cenevre'de görev yapan büyükelçiler, konsoloslar, BM çalışanları, gazeteciler, insan hakları savunucuları ve halkın yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Bugün sona eren serginin açılış törenine, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, Dünya Ticaret Örgütü Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Mehmet Haluk Ilıcak, Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Volkan Karagöz, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle, Dünya Türk-İş Konseyi (DTİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Bölgesi Komite Başkanı Suat Şahin ve AA Avrupa Haberleri Editörü Yusuf Kaya da katılmıştı.

Başkanlığını Ender Demirtaş'ın yürüttüğü İnsan Hakları ve Gelişiminde Uluslararası İşbirliği (International Alliance for Human Rights and Development) örgütü de serginin açılışı öncesi "Türk demokrasisi darbeden daha güçlü" başlıklı konferans düzenlemişti.

Türkiye'de 15 Temmuz gecesi neler yaşandığını AA fotoğraflarıyla ziyaretçilere anlatma fırsatı bulduklarını belirten AA Avrupa Haberleri Editörü Yusuf Kaya, "Bir çok insanın Türkiye'deki gerçeklerden haberdar olmadığını fark ettik. Bu tür organizasyonların Türkiye hakkındaki ön yargıları kırma adına ne denli önemli olduğuna bir kez daha şahit olduk." ifadesini kullanmıştı.

Haber Ara