Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vatikan evrimi tartışıyor
Vatikan, Charles Darwin'in evrim teorisi de dahil olmak üzere, evren ve insanın kökenlerinin tartışıldığı bilimsel bir toplantıya ev sahipliği yapıyor.
Cuma, 31 Ekim 2008 17:19

Papalık Bilimler Akademisi tarafından düzenlenen ve salı gününe dek sürecek olan toplantıya katılan bilim adamları, bugün Papa 16. Benediktus tarafından kabul edildi.

Roma Katolik Kilisesi'nin lideri Papa 16. Benediktus, bilim adamlarına hitaben yaptığı konuşmada, evren ve insanın kökenine ilişkin çeşitli bilimsel teorilerin yaradılış teorisiyle çelişmediğini savunarak, "Evren ve evrim, Tanrı'nın yazdığı bir kitaptır. Son dönemin felsefi anlayışlarında, evrenin kökeninin maddi alemden bir ya da birkaç unsura dayandığına ilişkin görüşler savunuluyor. Evren, yaradılış değil, mutasyon ve evrim biçiminde algılanıyor. Ancak mutasyona ve evrime uğramak için de evrenin, daha önce var olması, bir başka deyişle yaradılmış olması gerekiyor" dedi.

Evrenin kökenine ilişkin daimi kaos biçimindeki teorinin de daha önce bir düzenin mevcudiyeti düşüncesini ve yaradılış inancını ihtimal dışı bırakmadığı görüşünü dile getiren 16. Benediktus" “Kökeni kaosa dayanmaktan muhal olan evren, düzenli ve tertipli bir kitabı çağrıştırıyor" diye konuştu.

Cambridge Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Stephen Hawking de Papalık Bilimler Akademisi'ndeki toplantıya katılan ünlü isimler arasında yer alıyor.

1988'de yayımladığı "Big Bang'tan Kara Deliklere" adlı yapıtı tüm dünyada 25 milyon satmış olan Hawking, evrenin bir başlangıcı bulunmadığını, dolayısıyla yaradılışın da söz konusu olmadığını savunuyor.


BİRAZ OKUYUN.
BİLİM
Hawkinsin kendisi de ,elde edilen bulgulara göre yaradılışın olmadığını söylüyor.Buradaki yorumcular işi küfüre kadar götürüyorlar.Bendeinanmıyorum yaradılışa.Ama Kur'aana ve İslama inanıyorum.Benim müslüman olup olmadığıma sen mi Mevlamı karar verecek?Eğer Allah is(İse demek bile dinden çıkmak olur ama.Burada kullanmak zorundaydım.)sen kim oluyorsun.Oktar kimdir bilemiyorum.O yüzden bu kimsenin bilmediği bir hakkında söz söylemeyide gereksiz görüyorum.Sahi laborant falan mı?
Perşembe, 06 Kasım 2008 23:52
Allah ıslah etsin uygar
Koruyucu
Dinsizliğin, dengesizliğin iyice ayyuka çıkmış. Allah korkusu olmayan bir vicdansız. Allah'ın yaratışına bu şekilde yaklaşman bence akıl almaz bir sapmışlık örneği. Kuran'da ayette de belirtildiği gibi hepiniz yaptıklarınızla tasmalandırılacaksınız. Kıyamet günü elleriniz ayaklarınız bağlı yüzünüz üzerinde ateşe sürüklenirken bu yaptıklarınızı anımsıyacaksınız. İnşaallah
Cumartesi, 01 Kasım 2008 00:58
yaratilis bilimsel bir gercek
ala
yaratilisin apacaik gercek oldugu gun gibi ortada.. kafanizi deve kusu kuma gomerek bu gercekleri gormemezlikten gelemezsiniz. gizlenecek bir sey yok.. adnan oktarin yer altindan cikarttirdigi butun fosillerde bunun bir kaniti.
Cumartesi, 01 Kasım 2008 00:56
uygar a cevap
serena karcel
Allah inanmıyorsun ama saygısızlık etme.İnananlara saygı göster.Sen anlamazsın ama Adnan Oktar bu ülke için çok güzel işler yapıyor.Evrim Teorisi safsatasına inananların sayısı o kadar çok azaldıki.Çok yakın bir zamanda herkes görecek evrim teorisinin esamesi bile okunmayacak.Son çırpınışlarınız.
Cumartesi, 01 Kasım 2008 00:55
Piyasalar
  Alış Satış
Euro 2.1003 2.1104
Dolar 1.5462 1.5537
Sterlin 2.3356 2.3478
RÖPORTAJ
Anket
Yerel seçimler yaklaşırken, partiler arasındaki yarış da kızıştı. Peki sizce bu yarışı kim kazanacak?










Foto Galeri
Videolar