Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uras, darbe heveslilerine sert çıktı
ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, emekli paşalar dahil şöhretli kişilerin gözaltına alındığı Ergenekon Operasyonu konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.
Perşembe, 03 Temmuz 2008 21:48

Gazeteci Ömer Şahin’in hazırlayıp sunduğu Kanal A TV’deki “Görüş Farkı” programına katılan Ufuk Uras, darbe heveslilerine sert çıktı:” Çeteler bu cesareti , küstahlığı nereden alıyor?Bu ülke dingonon ahırı değil? Herkes haddini bilmeli”diyen Uras, Ergenekon operasyonuna karşı çıkanları ise ağır sözlerle itham etti:”Bu süreçten kim rahatsız oluyorsa suçüstü yakalanmıştır. Mutlaka bu süreçlerle doğru ve ya dolaylı bağlantıları vardır. Demokrasiyi savunmaktan kimse rahatsız olmamalı”

Sadece Emekliler Değil, Resmi Darbeciler de Kazınsın

Ergenekon soruşturmasının sonuna kadar götürülmesini isteyen Ufuk Uras, darbe yapılanmasının içinde olan görevlilere de dokunulmasını istedi. Darbecilerle mücadeleyi “kanser” hastalığına benzeten Uras’ın sözleri şöyle:” :” Başımıza ne geldiyse darbelerden geldi. Bu kanser hastalığı gibidir. Kenarından dolaşarak olmaz. Merkeze gelinmeli. Sadece emekliler üzerinden değil, bu sürecin parçası olan resmi görevlileri de kazımak gerekir. Kazımazsınız yeniden biter”. Ufuk Uras, bütün vatandaşları topyekün bir şekilde darbelere karşı çıkarak demokrasiye sahip çıkmaya çağırdı

Sivas Olaylarında Darbeci Parmağı

Ufuk Uras, Türkiye’de yaşanan provakatif olayları darbe peşinde koşan çetelerle irtibatlı görüyor. Buna örnek olarak Sivas olaylarını gösteren Uras, yaşanan acı olayın devlet içindeki çetelerin işi olduğunu savundu. Uras, “Bunlar münferit vaka kabul edilemez. Planlı, programlı bir şekilde ülkeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik arayışların bir parçasıdır” dedi.

Sarıkız, Haftaya Meclis’e Geliyor

ÖDP lideri Uras, Sarıkız ve Ayışığı isimli darbe girişimlerini Meclis gündemine taşımaya hazırlanıyor. Bu konuda araştırma önergesi hazırlayan Uras, sonunda imzaları tamamladı. AKP’li Hüsrev Kutlu ve DTP’lilerin desteğiyle şu anda 22 imzaya ulaştığını söyleyen Uras, bir hafta daha bekleyerek imza sayısını artırmayı hedefliyor.

Bir Baykal, Bir de Kraliçe Elizabeth Kaldı

Kanal A’daki “Görüş Farkı” programında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı da sert sözlerle eleştiren Ufuk Uras, “ 1960’larda kısa pantolonlu çocukken Baykal vardı. Şimdi yine var. O dönemden bir Kraliçe Elizabeth kaldı, bir de Baykal. Bizim dut yemiş sosyal demokratlara ihtiyacımız yok” dedi.

 

Piyasalar
  Alış Satış
Euro 1.9310 1.9403
Dolar 1.4220 1.4289
Sterlin 2.4090 2.4216
RÖPORTAJ
Anket
Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi ile diyalog çözüm mü?








Foto Galeri
Videolar
Rüyalarınızın anlamını öğrenmek için tıklayınız