Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk vatandaşı nelerle "kuşatılıyor"?
"Ankara Dükalığı" ve "Papa Bir Puttur" kitaplarıyla çok konuşulan Tacettin Ural, her Türk vatandaşının sabah - akşam maruz kaldığı medyatik kuşatmayı yakın takibe aldı.
Cumartesi, 20 Eylül 2008 11:35

Haber Merkezi / TİMETURK

Gazeteci - Yazar Tacettin Ural'ın kaleme aldığı "Medyatik Kuşatma" adlı kitap, çocuğuyla yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle ortalama bir Türk vatandaşını; bir gün, sabah yataktan kalkıştan gece uyku moduna girinceye kadar hedef alan, "kuşatan"; medyatik iletişimi konu alıyor.

Daha önce "Ankara Dükalığı" kitabında bürokratik kuşatmayı anlatan Taceddin Ural, "Medyatik Kuşatma"yı yakın takibe aldığı bu kitabında; Tanzimat'ın ilk romanlarından Mütareke yıllarının gazetelerine, Osmanlı'daki ilk tiyatrolardan Cumhuriyet'in radyolarına, Yeşilçam kurdelalarından özel TV dizilerine, siyah beyaz reklamlardan internet "banner"larına, şiir matinelerinden bilboardlara, şarkılardan "sms" mesajlarına kadar gerek "evsel", gerekse kamusal alanda "görünürlükleriyle" bütün bir toplumu "kuşatanlardan" bir derleme ortaya çıkarmış.



Medyatik Kuşatma adlı kitap, "Top model Adriana Karembeu'nun Türk Hacılarla zoru ne? / "Gündem": Her şey benim gösterdiğim kadardır / Camide, rahleye oturttuğu Ermeni kadına Kur'anı çiğneten ressam kim? / "Tesettür iğrenç bir sargı bezi." / "Mahalle baskısı" mı, "Ecnebi mahallesi baskısı" mı? / Her faacebooka üye olmalı mı? / Turizmin "3S" formülü. / "Prime team"da "ücreti mukabili tebliğ" / Sibel Can, Mevlit yayınında neden şarkı söyledi? / "Haber çıplak."

Keçiyi kim çaldı, müftü mü, basın mı? / Kemal Sunal minarede göbek atarken. / TV karşısında yılda kaç milyon saat harcanıyor? / Hz. Muhammed'in ayı Şaban'dan İnek Şaban'a. / İç çamaşırı Tiyatrosu'nda bu sezon hangi oyunlar var? / Murathan Mungan - Derya Köroğlu "aşkı": Olmasa mektubun, yazdıkların olmasa. / Azalan bir müeyyide: Allah korkusu. / Entelektüel terörü. / "Nenemin kartvizitiyle Cennet'e girdim." / Orta oyunu, Yahudi buluşu mu? / Fatih Kısaparmak "Azrail'e karşı"

Bülent Kayabaş, rakı içerken neden "Besmele" çekiyor? / Tolstoy: "Müziğe yatırım yap, kölen bol olsun." / Ne kadar decoder, o kadar tebliğ / Hangi Türk yazar Shakespeare'e secde ediyordu? / Meyhanedeki din bilgisi öğretmeni. / Ece Ayhan, Çanakkale Geçilmez'i nasıl Melahat Geçilmez'e çevirdi? / "Sami Yusuf Sendromu" / Ömer Seyfettin'in "tuhaf" merakı. / "Hafta sonları ezan okunmasın" / Ergenekon'cuyla başörtüsü mağduru aynı haberde / Hüseyin Rahmi neden dantel örer, reçel yapardı?

Muazzez Ersoy hangi hocayla aynı sahneyi paylaşıyor? / Ebusuud Efendi: Meddaha dalıp, namazı kaçırma. / "Güzel oyundu canım, frikiği boldu." / Üniversitelerden sonra dizilerde de "ikna odası" kuruldu mu? / "Alkollü Azrail" / Sağ elle yemek irticaı hortlatır mı? / Reklamın kötüsü olur. / Perran Kutman, kendisine "Hocam"a diyenlere neden kızıyor? / "Hz. Buda'nın emriyle." / Züppe: Batılılaşma'nın özürlü çocuğu. / Domuz haram, kumbarası helal mi?" olmak üzere 37 bölümden oluşuyor.



Bunlar ve daha fazlası, Taceddin Ural'ın Etkin Kitaplar'dan piyasaya çıkan yeni kitabı "Medyatik Kuşatma"da.

Tacettin Ural'ın; yirmi yılı bulan gazeteciliğinde "saha"dan toplanan gözlemleri ile "algıda seçicilik"le yedeklenen "seyretme / dinleme / okuma" notlarının eşliğinde okuru renkli ama bir o kadar da sorunlu bir yolculuğa çağırıyor "Medyatik Kuşatma."

ne yazıkki
hakan akçınlıoğlu
medya ne yazıkki bu ülkenin kaderini belirliyor. hiç bir şeyden habersiz olan kitle televizyon radyo ve diğer medyatik araçlarla etkileniyor.aslında perde arkasında olan bazı olaylar kes kopyala yapıştırdan öte bir şey değildir. bana 5 dakikalık bir film verin size ister mutlu bir tablo isterseniz en acı filimi yapayım. gören kişi gördüğü şekilde bize hazırlayıp süslü bir tabakta sunuyor.işte medya işte gerçek sahne...!
Çarşamba, 24 Eylül 2008 03:00
mahmud sen ne dediğini bilmiyorsun
dilaver
Ben kimsenin avukatı değilim.Cemil nadirmi kimse o da sana cevabını verir vermez bilemem.Birader bu site iyi diyorsun .güzel diyorsun.Bu site niye iyi diye hiç düşündünmü.Bak kimse bu sitede küfür edemiyor.Çünkü bu sitenin yöneticileri bunları ayıklıyor.Uygun gördüklerini yayına sokuyor.Sen şimdi biirilerini tenkit edeceğim diye sitenin yöneticilerine hakaret ediyorsun.tahammülü öğren.heryerde karşına çıkan adamın gittiği yerlerde sende geziyorsun demektir.akıllı ol.bu site akılsızlarında yeri değil.
Cumartesi, 20 Eylül 2008 23:15
sana laf anlatamam ama deneeyeceğim..
cemil nadir
SEN HOŞUNA GİDEN ŞEYLER DUYMAK İSTİYORSAN.KENDİN BİR TEYBE KONUŞACAKSIN.SONRA KONUŞTUKLARINI OYNAT TUŞUNA BASIP DİNLEYECEKSİN.BUNU DA BİLMİYORSAN SENİ EĞİTİNCEYE KADAR BİR .Tİ EĞİTİRİM.HİÇ DEĞİLSE DAVAR BEKLER.
Cumartesi, 20 Eylül 2008 22:49
cemal nadir
mahmud erken
burdada çıktın karşımıza be adam senin işin gücün yok mu? yorumların o kadar igrenç ki bu güzel siteyi kirletiyorsun git be adam seninle aynı zihinde! olan bir sürü site var git yandaşların ile yazış orada.neyi amaçlıyon ne yapmak istiyon anlamadım deniz baykalı anımsatıyon yapıcı ol tam bi karalamacısı sen:)
Cumartesi, 20 Eylül 2008 18:22
ne desen boş
murat
bunlar şeytan gibidirler yanlarında hayırlı bir iş konuşulduğunda rahatsız olup kaçarlar. doğruluk onları rahatsız eder. çamur atmak birinci işleridir. herkes kendileri gibi düşünsün isterler. müslümanları yollarından döndürmek isterler. doğru yolda gidenlere olmadık işler yaparlar. bunlardan farklı tavır beklemek hata olur. boş beklenti içine girip hataya düşmemek gerekir.
Cumartesi, 20 Eylül 2008 16:28
Piyasalar
  Alış Satış
Euro 2.0052 2.0149
Dolar 1.5858 1.5934
Sterlin 2.3896 2.4021
RÖPORTAJ
Anket
Hindistan saldırılarını Müslümanlar mı yaptı?












Foto Galeri
Videolar