Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜSİAD'dan Anayasa Mahkemesi'ne destek
TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Dinçkök, Anayasa Mahkemesinin kararının herkes için bağlayıcı bir nitelik taşıdığını kaydetti.
Cuma, 06 Haziran 2008 12:06


Anayasa Mahkemesinin kararını değerlendiren Dinçkök, ''Türban konusunda Anayasa Mahkemesinden herkesi bağlayan bir karar çıktı'' dedi.

Bu anayasa değişikliği girişiminin yöntem ve içerik açısından sakıncalarını TÜSİAD olarak belirttiklerini anımsatan Dinçkök, ''Anayasa Mahkemesinin kararı hepimiz için bağlayıcı bir nitelik taşıyor. Tabii ki bu hukuki bir süreç, buna müdahale etmememiz lazım'' dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Dinçkök, TÜSİAD olarak sorunun toplumsal bir karar olduğunu ve ancak toplumsal uzlaşma ve Anayasa'da kapsamlı bir değişiklik ile çözülebileceğini daha önce söylediklerini, bu vesileyle bugün bunu yine teyit etmiş olduklarını belirtti.

Toplumsal uzlaşma ve kapsamlı anayasa değişikliği olmadan bu tür sorunların çözülmesinin mümkün olmadığını, bu nedenle hukuk sistemini yıpratmaktan kaçınmak gerektiğini vurgulayan Dinçkök, ''Mevcut sorunlara sistemi zorlayarak çözüm bulmak yanlıştır. Bunu bugün bir kez daha anladık'' dedi.

Piyasalar
  Alış Satış
Euro 2.1394 2.1497
Dolar 1.5282 1.5356
Sterlin 2.4991 2.5122
RÖPORTAJ
Anket
Sizce Askeri yargı'nın varlığı demokrasiye uygun mu?
Foto Galeri
Videolar