Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rusya’nın gümrük uygulamasına tepki
MÜSİAD, Rusya'nın gümrük uygulamasına ilişkin hükümetin devreye girmesini bekliyor.
Çarşamba, 27 Ağustos 2008 12:11


Rusya gümrüklerinde çıkan sorunlar nedeniyle zor duruma düşen MÜSİAD’lı ihracatçılar, Rusya’nın gümrük uygulamasına tepki gösterdi ve konunun aciliyeti ve önemi gereği hükümetin en üst düzeyde devreye girmesini beklediklerini açıkladı.

MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ (MÜSİAD) tarafından üye ihracatçılar adına yapılan yazılı açıklamada “Gürcistan ile yaşadığı çatışmanın ardından bir iç genelge yayınlayarak Türkiye'den ithal edilen mallara sınırlama getiren Rusya’nın gümrük kapılarında Türk TIR’larına uygulamış olduğu akıl almaz engellemeler nedeniyle bu ülkeye ihracat yapan firmalarımız zor duruma düşmüştür. Hükümetimizin acilen gerekli temasları sağlayarak sorunu halletmesi elzemdir” denildi.

Rusya ile Türkiye’nin ticaret hacminin 38 milyar dolara dayandığına dikkat çeken açıklamada, “Üç haftadır Rusya’nın Türk TIR’larına gümrüklerde uyguladığı tavırlar nedeniyle MÜSİAD üyesi ihracatçılar çok zor duruma düşmüştür. Türk mallarını sınırda bekletip, tek tek sayma yolu ile zorluklar çıkarılmaktadır. İhracatçı üyelerimizin alıcılara teslim edilmesi gereken malları, akıbetinin ne olacağı bilinmeyen şekilde gümrüklerde beklemektedir. Ürününü teslim alamayan alıcı ödeme yapmamakta ve bu durumda iç piyasada nakit sıkıntısına neden olmaktadır. Sorun çözülmezse Türk ihracatçısı kısa vadede 3 milyar dolara varan zarar yaşayabilir.” denildi.



Piyasalar
  Alış Satış
Euro 2.1236 2.1338
Dolar 1.6956 1.7038
Sterlin 2.5188 2.5320
RÖPORTAJ
Anket
Korsanların gemileri fidye için kaçırdığı öne sürülüyor. Sizce de öyle mi?












Foto Galeri
Videolar
Rüyalarınızın anlamını öğrenmek için tıklayınız