Karakter boyutu : 12 Punto14 Punto16 Punto18 Punto
Rekor ziyaretçiye rağmen zarar etti
Fransa'nın eğlence merkezi Disneyland, geçen yılki rekor ziyaretçi sayısına rağmen, gelenlerin az para harcaması yüzünden zarar etti.
Perşembe 12.11.2009 - 17:30

Disneyland'dan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl eğlence parkını ziyaret edenlerin sayısı rekor seviyede artarak 15,4 milyona çıktı. Ziyaretçi sayısında bir önceki yıla oranla meydana gelen artışa rağmen, zararın 55,5 milyon avroya çıktığı bildirildi. Park geçen yıl, 2,2 milyon Avro zarar etmişti.

Park yönetimi, ekonomik krizle birlikte, ziyaretçilerin daha az para harcaması ve park içindeki otellerin daha az dolmasını zarar için en büyük gerekçe olarak gösterdi.

Parkı ziyaret eden İngiliz ve İspanyol turist sayısında önemli düşüş meydana geldiği, Fransız ve Belçikalı turist sayısındaysa önemli artış olduğu bildirildi.

AA

Piyasalar
  Alış Satış
Euro 2,111 2,124
Dolar 1,479 1,488
Sterlin 2,457 2.475
RÖPORTAJ
Anket
Mısır'ın bundan sonra Gazze'ye gidecek yardımlar için sadece Kızılhaç'a izin vermesini doğru buluyor musunuz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum


Foto Galeri