Karakter boyutu : 12 Punto14 Punto16 Punto18 Punto
Orduya zarar vermemek için istifa etti
Almanya Çalışma Bakanı Franz Josef Jung görevinden istifa etti.
Cuma 27.11.2009 - 18:03


Daha önce savunma bakanlığı görevinde bulunan Jung, başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, iyice düşündükten sonra bu sabah Başbakan Angela Merkel'i, Çalışma Bakanlığı görevini bırakmak istediği yönünde bilgilendirdiğini belirtti.

Jung, savunma bakanı olduğu dönemde, Afganistan'da 4 Eylül'de NATO tarafından düzenlenen ve çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği hava saldırısının aydınlatılması sürecinde iç bilgilendirme konusunda yaşanan aksaklıklarla ilgili siyasi sorumluluğu kendi üzerine aldığını kaydetti.

Hava saldırısıyla ilgili kamuoyunu ve Federal Meclisi kendi bilgisi çerçevesinde her zaman doğru şekilde bilgilendirdiğini belirten Jung, Çalışma Bakanlığı görevinden istifa etme kararını, Alman ordusuna zarar vermemek ve orduyu haksız saldırılardan korumak istediği için aldığını belirtti.

Olayla ilgili dün de Almanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Wolfgang Schneiderhan ve Savunma Bakanlığı Müsteşarı Peter Wichert görevlerinden alınmıştı.

AA



Piyasalar
  Alış Satış
Euro 2,111 2,124
Dolar 1,479 1,488
Sterlin 2,457 2.475
RÖPORTAJ
Anket
Mısır'ın bundan sonra Gazze'ye gidecek yardımlar için sadece Kızılhaç'a izin vermesini doğru buluyor musunuz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum


Foto Galeri