Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya'nın da ansiklopedisi oldu
Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'daki araştırmacı ve akademisyenlerden oluşan bir kurulla, 'Konya Ansiklopedisi' için çalışma başlattı.
Çarşamba, 19 Kasım 2008 18:31


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi'nde oluşturulan Konya Ansiklopedisi Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, belediye faaliyetlerinin belki de en önemlisini hayata geçirdiklerini söyledi.

Sosyal ve fiziki belediyeciliğin tek başına yeterli olmadığını, bunların kültürel belediyecilik ile kuşatılması gerektiğini ifade eden Akyürek, ''Konya'da maliyeti 300 milyon YTL'ye yakın projeler devam ediyor. Ancak bu çalışma hepsinden daha önemli ve daha kalıcı. Kültürel belediyecilik başlığını literatüre biz kazandırdık'' diye konuştu.

Bu çalışma için geç kalındığını belirten Akyürek, şu bilgileri verdi:

''Bu çalışma kültürümüze büyük katkı sağlayacak. Bundan sonraki faaliyetlerimizde de bu katkının artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Ansiklopedide Konya ile ilgili her ayrıntı yer alacak. Konya ansiklopedisi ile kültürümüz yazılı hale getireceğiz ve bizden sonraki nesillere kaynak olacak. Ansiklopedi çalışmaları, Konya Ansiklopedisi Odası'nda yapılacak. Belediye olarak çalışma ekibine her türlü imkanları sağlayacağız.''

Konya Ansiklopedisi Yayın Kurulu Başkanı Mehmet Ali Uz da Kayseri, İstanbul ve Bursa'da benzer çalışmalar yapıldığını, amaçlarının her yönden daha iyi bir ansiklopedi oluşturmak olduğunu söyledi.

Bu çalışmanın son derece önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Uz, ''2 aylık alt yapı çalışmamız devam ediyor. Bugüne kadar binlerce madde başlığı tespit ettik. Bu çalışmayı yürüten arkadaşlarımızın hepsi Osmanlıcaya hakim, konusunda uzman kişiler. 7-8 cilt olarak düşündüğümüz ansiklopedinin ilk cildini 6 ay içerisinde tamamlayacağız'' dedi.

Konya Ansiklopedisi'nin Danışma Kurulu'nda Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, Prof. Dr Saim Sakaoğlu, Prof. Dr. Dilaver Gürer, Prof. Dr. Ahmet Sevgi, Prof. Dr. Mustafa Uzunpostalcı, Yrd. Doç. Dr. Caner Arabacı, Yrd. Doç. Dr. Yaşar Erdemir ve Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler yer alıyor.

Ansiklopedinin yayın kurulu ise Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Uz, Prof. Dr. Haşim Karpuz, Bekir Şahin, Ali Işık, Ercan Uslu, Mehmet Birekul ve Hasan Yaşar'dan oluşuyor.


Piyasalar
  Alış Satış
Euro 2.0585 2.0684
Dolar 1.5118 1.5191
Sterlin 2.2570 2.2688
RÖPORTAJ
Anket
Yerel seçimler yaklaşırken, partiler arasındaki yarış da kızıştı. Peki sizce bu yarışı kim kazanacak?










Foto Galeri
Videolar