Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"İsrail İran'a saldırı düzenleyecek"
İsrail'in tek başına İran'ın nükleer tesislerine saldırmaya hazırlandığı iddia edildi.
Perşembe, 04 Aralık 2008 22:38

İran devlet televizyonunun, İsrail gazetesi The Jerusalem Post'tan aktardığı habere göre, Tel Aviv yönetimi, ABD'nin yardımı olmadan İran'a karşı hava saldırısı düzenleyecek.

"Washington'un İran'a saldırıya yeşil ışık yakmaması" üzerine İsrail'in tek başına harekete geçme kararı aldığı belirtildi.

Televizyonun haberine göre, gazete, adı açıklanmayan İsrailli üst düzey bir yetkilinin, "İran'a saldırı konusunda ABD ile ortak hareket etmemiz elbette en iyi olanı, ancak biz ABD'siz plan üzerinde de çalışıyoruz" şeklindeki ifadesini aktardı.

Haberde, Irak hava sahasının Amerikan güçlerince kontrol edildiği, dolayısıyla bu ülkenin yardımı olmadan olası bir saldırının imkansız göründüğü bilgisine de yer verildi.

İran devlet televizyonu, 10 Temmuzda Iraklı kaynaklara dayanarak verdiği haberinde, ABD'nin İran'a karşı olası bir saldırı için Irak hava sahasını İsrail jetlerinin kullanımına açtığını duyurmuştu.

Haberde, İsrail savaş uçaklarının bir ayı aşkın bir süredir Ürdün üzerinden Irak'taki ABD hava üslerine iniş kalkış yaptığı iddia edilmişti.

"İran'a saldırı provası"

İsrail'in 28 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında Akdeniz'de yüzlerce savaş uçağının katılımıyla yaptığı uzun menzilli hava tatbikatının, "İran'a saldırının bir provası" olduğu dünya basınında yer almıştı.

Mevcut şartlarda İsrail tehditlerinin "ciddiye alınamayacağını" belirten Tahran yönetimi, "İran'a saldırı için, İsrail siyasi, askeri ve ekonomik güçten yoksundur. 33 gün savaşında Hizbullah'a yenilen bir ordu, İran karşısında duramaz" açıklamasında bulunmuştu.

Piyasalar
  Alış Satış
Euro 2.0585 2.0684
Dolar 1.5118 1.5191
Sterlin 2.2570 2.2688
RÖPORTAJ
Anket
Yerel seçimler yaklaşırken, partiler arasındaki yarış da kızıştı. Peki sizce bu yarışı kim kazanacak?










Foto Galeri
Videolar