Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Isınma maliyetini düşüren yer kaloriferi
Adana'daki İş Geliştirme Merkezinde (İŞGEM) faaliyet gösteren bir firma, artan ısınma maliyetlerini düşürmek amacıyla ''yer kaloriferi'' sistemi geliştirdi.
Pazartesi, 10 Kasım 2008 17:03


Elektrikli battaniye mantığı ile çalışan sistemin, klimalara oranla yüzde 23, radyatörlü ve elektrikli sistemlere göre ise yüzde 50'ye varan tasarruf sağladığı bildirildi.

Sheinn Teknolojik Isı Ürünleri işletmecisi Şahin İskenderoğlu, kendi icadı olan ve ''HAIS'' adını verdiği yer kaloriferi sistemi ile ısınma maliyetini yarı yarıya düşürdüğünü söyledi.Sistemin elektrikle çalıştığını anlatan İskenderoğlu, ''Saatte sadece 1 kilovat enerji tüketen sistem, elektrikli battaniye mantığı ile çalışıyor. Sistemin en büyük özelliği ise içerisine su girse dahi herhangi bir tehlike oluşturmaması. Bunu da ısıtıcı tellerini 220 dereceye dayanıklı özel bir malzeme ile kaplayarak sağlıyoruz'' dedi.

Yer kaloriferinin astım ve alerjik hastaları olanlar için de rahat bir kullanım sunduğunu belirten İskenderoğlu, şöyle konuştu: ''Kullanımı son derece basit olan ürün, halının altına serip fişe takılması ile çalışmaya başlıyor. Halı içerisinde bulunan nemi alarak bakterilerin üremesine de engel olan yer kaloriferi, ayakları sıcak tutarak,
ısıtılan bölgenin her yerinde eşit sıcaklık sağlıyor. Sistem bunun yanında, klimalara oranla yüzde 23, radyatörlü ve elektrikli sistemlere göre ise yüzde 50'ye varan tasarruflu.''

Piyasalar
  Alış Satış
Euro 2.0585 2.0684
Dolar 1.5118 1.5191
Sterlin 2.2570 2.2688
RÖPORTAJ
Anket
Yerel seçimler yaklaşırken, partiler arasındaki yarış da kızıştı. Peki sizce bu yarışı kim kazanacak?










Foto Galeri
Videolar