Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'Ergenekon'da okumaya hız verildi
Ergenekon davasında iddianamenin okunmasına hız verildi. Davanın 8. duruşmasında iddianamenin 1380'inci sayfasına gelindi.
Salı, 04 Kasım 2008 20:59


İddianamede terör örgütü olarak tanımlanan Ergenekon'un kurucu ve yöneticileri olduğu belirtilen sanıklarla ilgili bölümler ön plana çıktı.

Davanın 8'inci duruşmasında iddianamenin bin 380'inci sayfasına gelindi.

İddianamedeki, hukuki değerlendirmeler ve sanıklara yöneltilen suçlamalar okundu.

Ergenekon'un kurucusu ve yöneticisi oldukları iddia edilen Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in Ergenekon'un birimleri arasında köprü görevi gördüğü ileri sürüldü.

Bu kişilerin mafyayı kontrol altına almaya çalıştıkları da iddia edildi.

Türk Ortodoks Kilisesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un da Ergenekon'un sivil yapılanmasında görev aldığı ve gizli toplantılarını organize ettiği öne sürüldü.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Nusret Sanem, kamuoyunda tutuklu sanıklarla ilgili bilgi kirliliği yaratıldığını ileri sürerek, sanık savunmalarının televizyonlarda canlı yayınlanmasını talep etti.

Duruşma Perşembe günü saat 09.30'a ertelendi.

OKUSUNLAR.CAHİL KALMASINLAR..
CÜHELA
.........
Çarşamba, 05 Kasım 2008 19:23
Piyasalar
  Alış Satış
Euro 2.1394 2.1497
Dolar 1.5282 1.5356
Sterlin 2.4991 2.5122
RÖPORTAJ
Anket
Sizce Askeri yargı'nın varlığı demokrasiye uygun mu?
Foto Galeri
Videolar