Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dubai'ye bir kilometrelik gökdelen
Dubai, dünyanın en yüksek binasını inşa etmek üzere kolları sıvadı. Nakheel Kulesi 38 milyar dolara mal olması bekleniyor. Dev kulede neler yer alacak?
Salı, 07 Ekim 2008 09:55


Dubai, dünyanın en yüksek binasını inşa etmek üzere kolları sıvadı. Nakheel Kulesi 38 milyar dolara mal olması bekleniyor. Dev kulede neler yer alacak?

Dubai, dünyanın en yüksek binasını inşa etmek üzere kolları sıvadı. 38 milyar dolara mal olması beklenen Nakheel Kulesi’nin yüksekliği, bin metreyi aşabilecek.

Dünya, küresel finansal krizle başetmenin yollarını ararken, Dubai’deki Nakheel inşaat şirketi, bin metre yüksekliğinde bir kule inşa edeceğini açıkladı. Kule bittiğinde, şu anda inşa edilmekte olan ve bittiğinde 818 metre yükseklikte olacak Burc Dubai’den de daha uzun olacak. Palm Jumeira Adası gibi devasa inşaatlara imza atan ve kulenin yapımını da üstlenen Nakheel firması, kulenin İslami unsurlar taşıyacağını bildirdi. Nakheel’in Avustralyalı CEO’su Chris O’Donnel, binanın ulaşacağı yükseklik hakkında bilgi verirken, "Binanın tabanıyla damı arasında 10 derecelik sıcaklık farkı olacak" dedi.

100 bin kişi yaşayacak

Bin metre veya daha yüksek olacak.

200’den fazla katı bulunacak.

150 asansör hizmet verecek.

Kule inşaatında 30 bin işçi çalışacak.

10 bin araçlık park yapılacak.

19 bin apartman dairesi, binlerce ofis bulunacak ve 100 binden fazla insanı barındıracak.

3500 otel odası içerecek.

Cidde
Mohd Burak
En uzun bina projesi şuan Cidde ye yapılıyor. Mile Tower . Yani 1600 küsür metre yüksekliğinde yapılacak.
Salı, 07 Ekim 2008 10:17
Piyasalar
  Alış Satış
Euro 2.0052 2.0149
Dolar 1.5858 1.5934
Sterlin 2.3896 2.4021
RÖPORTAJ
Anket
Hindistan saldırılarını Müslümanlar mı yaptı?












Foto Galeri
Videolar