Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Buzullar eridi, 'Milli Park' kapandı
Kanada'nın büyük bölümü buzullarla kaplı eyaleti Nunavut'taki Auyuittuq Milli Parkı, buzulların erimesi sonucu başgösteren sel tehlikesine karşı ziyaretçilere kapatıldı.
Pazar, 03 Ağustos 2008 23:52

 

Kanada Milli Parklar sözcüsü Pauline Scott, hava sıcaklığının son iki haftada son 40 yılda görülmeyen şekilde arttığını belirterek, "Yükseklerden taş ve çamur halinde sel geliyor. Park bu haliyle ziyaretçilere açık tutulamazdı" dedi.

Uzmanlardan rapor alıncaya kadar parkı kapalı tutmak zorunda olduklarını kaydeden sözcü, "Ancak 19 bin kilometrekarelik parkın büyük bölümünü kaybettiğimizi söyleyebilirim. Artık Auyuittuq Milli Parkı diye bir park olmayacak" diye konuştu.

Buz kayakçıları ve buz dağlarına tırmanma meraklılarının en çok tercih ettiği parklardan biri olan Auyuittuq Milli Parkı, Baffin Adası'nda ve dev Penny Buzdağı'nın üzerinde bulunuyor. Parkta, her yıl 12 derece civarında seyreden hava sıcaklığı, son iki haftada 27 dereceye kadar çıktı.

AA

 

Piyasalar
  Alış Satış
Euro 2.1032 2.1133
Dolar 1.6711 1.6792
Sterlin 2.5000 2.5131
RÖPORTAJ
Anket
Korsanların gemileri fidye için kaçırdığı öne sürülüyor. Sizce de öyle mi?












Foto Galeri
Videolar
Rüyalarınızın anlamını öğrenmek için tıklayınız