Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ariane-5, başarıyla fırlatıldı
Japonya ve ABD'ye ait haberleşme uyduları taşıyan Ariane-5 roketi, Fransız Guyanası'ndaki Kourou uzay üssünden uzaya başarıyla fırlatıldı.
Cuma, 15 Ağustos 2008 08:53

Avrupa uzay üssü Kourou yetkilileri, Japon Uzay İletişimleri Şirketi'ne ait Superbird-7 ve ABD'li operatör SES Americom'a ait AMC 21 adlı haberleşme uydularını taşıyan Ariane-5 roketinin yerel saatle 05.44'te (TSİ 23.44) Kourou uzay üssünden başarıyla uzaya fırlatıldığını belirtti.

Yetkililer, roketin fırlatılmasından 27 dakika sonra Japonya'nın tamamındaki mobil iletişimlerde kullanılacak olan Superbird-7 haberleşme uydusunu, bundan 5 dakika sonra da merkezi Luxemburg'da bulunan SES Global şirketinin bir bölümünü oluşturan ABD şirketi SES Americom'a ait AMC iletişimler uydusunu uzaya bıraktığını kaydetti.

Bugün fırlatılan roketle birlikte peşpeşe 27. Ariane-5 roketi uzaya başarıyla gönderildiği bildirildi.



Piyasalar
  Alış Satış
Euro 2.0052 2.0149
Dolar 1.5858 1.5934
Sterlin 2.3896 2.4021
RÖPORTAJ
Anket
Hindistan saldırılarını Müslümanlar mı yaptı?












Foto Galeri
Videolar